Βοήθεια_Pop

Σύνδεση στο Σύστημα

Σύνδεση στο Σύστημα

Για να κάνετε χρήση των περισσότερων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου θα πρέπει να είστε πιστοποιημένος χρήστης της ιστοσελίδας του Δήμου Αμφίπολης και να εισάγετε το όνομα χρήστη και των κωδικό πρόσβασης που έχετε αποκτήσει στην αντίστοιχη φόρμα, είτε  στην αρχική σελίδα στα πεδία ΣΥΝΔΕΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ

help1

Είτε στο μενού Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, επιλέγοντας «Είσοδος Χρηστών».

help2

Εάν δεν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώστε επιτυχημένα την εγγραφή για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Εγγραφή στο Σύστημα

Εγγραφή στο Σύστημα

Για να εγγραφείτε στο Σύστημα, πρέπει να επιλέξετε το «Εγγραφή Χρηστών» από το μενού Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

help3

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί.

Στην φόρμα αυτή θα πρέπει να εισάγετε το όνομα χρήστη που επιθυμείτε το email επικοινωνίας καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγετε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα επιτρέψουν την ταυτοποίησή σας από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αμφίπολης. Έτσι θα πρέπει να εισάγετε:

help4

  • Το Ονοματεπώνυμό σας
  • Το Όνομα Πατρός
  • Την Διεύθυνση σας – Οδός
  • Τον Αριθμό της διεύθυνσης
  • Τόπος Κατοικίας – Περιοχή
  • Το τηλέφωνό σας
  • Τον Αριθμό του Δελτίου Ταυτότητάς σας
  • Το ΑΦΜ σας
  • Τον Αριθμό του Δημοτολογίου σας
  • Την Ημερομηνία Γέννησής σας.

 

Τέλος για την αποφυγή αυτοματοποιημένων κακόβουλων εγγραφών ακολουθεί μια φόρμα εισαγωγής γραμμάτων CAPTCHA.

Αν ξεχάσετε να πληκτρολογήσετε κάποιο πεδίο το οποίο είναι απαραίτητο το σύστημα θα σας ειδοποιήσει με το αντίστοιχο μήνυμα λάθους.

help5

 

Εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την εισαγωγή στοιχείων θα λάβετε στη συνέχεια ένα email στη διεύθυνση που δηλώσατε με έναν σύνδεσμο τον οποίο θα πρέπει να πατήσετε για να πιστοποιήσετε την ορθότητα της διεύθυνσης email σας.

Το τελικό στάδιο για την επιτυχημένη εγγραφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμφίπολης είναι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων που δηλώσατε κατά την διαδικασία εγγραφής σας και να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας από τον Διαχειριστή του Συστήματος.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υποβολή Παραπόνων

Υποβολή Παραπόνων

Αφού έχετε συνδεθεί με το Ηλεκτρονικό Σύστημα έχετε την δυνατότητα να υποβάλετε τα παράπονά σας Ηλεκτρονικά στις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Δήμου.

help6

Στη φόρμα εισαγωγής θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον Τύπο του προβλήματος από τις προκαθορισμένες κατηγορίες για παράδειγμα Οδοποιία ή Καθαριότητα. Στην συνέχεια συμπληρώνετε το Επώνυμό  και το όνομά σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και την περιγραφή του παραπόνου.

Σε περίπτωση λάθος καταχώρησης στοιχείων το σύστημα σας ειδοποιεί με μήνυμα λάθους.

image014

Τέλος θα πρέπει να εισάγετε την διεύθυνσή σας, αλλιώς μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ένα σημείο κατευθείαν πάνω στο χάρτη.

help8

Το μήνυμά σας θα προωθηθεί στο αρμόδιο Τμήμα ενώ κατά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης εργασίας θα λάβετε ένα email που θα σας ενημερώνει για την διεκπεραίωση του αιτήματός σας.

Ζωντανή Μετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων

Ζωντανή Μετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων

Από το νέο ιστότοπο του Δήμου μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων ή διαφόρων εκδηλώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πλοηγηθείτε στην σελίδα Ζωντανή Μετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου – Εκδηλώσεων   και θα παρακολουθήσετε το γεγονός που αναμεταδίδεται από τον Δήμο.

help9

Για την παρακολούθηση οπτικοακουστικών ή και μόνο ακουστικών γεγονότων δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος χρήστης.

Παρακολούθηση παρελθουσών Συνεδριάσεων

Παρακολούθηση παρελθουσών Συνεδριάσεων

Σε αυτό το μενού μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις παρελθούσες συνεδριάσεις του  Δήμου Αμφίπολης. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε όλες τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις εκδηλώσεις του Δήμου από το επίσημο κανάλι του Δήμου στο Youtube. Τα βίντεο εμφανίζονται ταξινομημένα με φθίνουσα ημερομηνία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις κλειδιά.

help10

Διαθεσιμότητα Αποφάσεων

Διαθεσιμότητα Αποφάσεων

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου παρέχεται ηλεκτρονικό αρχείο με τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής και Ποιότητας Ζωής καθώς και τις Αποφάσεις του Δημάρχου.

Οι αποφάσεις δίνονται σε μορφή PDF  και παρουσιάζονται σε δενδροειδή δομή, ομαδοποιημένες ανά συνεδρίαση

image028

Μπορείτε να κατεβάσετε στον Υπολογιστή σας τις αποφάσεις που σας ενδιαφέρουν, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε και αρχεία, τόσο με περιγραφικά στοιχεία, εφόσον αυτά έχουν εισαχθεί, όσο και με το όνομα του αρχείου στην αντίστοιχη φόρμα αναζήτησης αρχείων που εμφανίζεται.

image030

Θεματολογία Δημοτικών Συμβουλίων

Θεματολογία Δημοτικών Συμβουλίων

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βλέπετε την θεματολογία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης  μπορείτε επώνυμα να σχολιάσετε ή να αφήσετε τις δικές σας προτάσεις συμμετέχοντας έτσι ενεργά στα δρώμενα του Δήμου.

image032

image034

Ηλεκτρονική Διαβούλευση

Ηλεκτρονική Διαβούλευση

Στην ενότητα της Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης μπορείτε ως εγγεγραμμένοι χρήστες  να συζητήσετε θέματα που τίθενται από τον Δήμο, να εκφράσετε τις απόψεις σας και να σχολιάσετε τις απόψεις των συμπολιτών σας. Ανοίγοντας την Ηλεκτρονική Διαβούλευση βλέπετε τα θέματα που έχουν τεθεί από τον Δήμο, στη συνέχεια επιλέγετε αυτό που σας ενδιαφέρει και θα δείτε αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης την φόρμα εισαγωγής κειμένου.  Η συζήτηση γίνεται επώνυμα και είναι διαθέσιμη για προβολή και σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

image036

Προτεραιότητα έργων του Δήμου

Προτεραιότητα έργων του Δήμου

Στην ενότητα της Προτεραιότητας των έργων του Δήμου μπορείτε ως εγγεγραμμένοι χρήστες  να συζητήσετε θέματα που τίθενται για την προτεραιότητα των έργων του Δήμου, να εκφράσετε τις απόψεις σας και να σχολιάσετε τις απόψεις των συμπολιτών σας. Ανοίγοντας την Προτεραιότητα των έργων του Δήμου βλέπετε τα θέματα που έχουν τεθεί από τον Δήμο, στη συνέχεια επιλέγετε αυτό που σας ενδιαφέρει και θα δείτε αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης την φόρμα εισαγωγής κειμένου.  Η συζήτηση γίνεται επώνυμα και είναι διαθέσιμη για προβολή και σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

help11

Έργα του Δήμου

Έργα του Δήμου

Επιλέγοντας από το μενού Υπηρεσίες του Δήμου την επιλογή «Έργα του Δήμου» μπορείτε να δείτε στον χάρτη με σημεία τα έργα που συμβαίνουν στον Δήμο. Επιλέγοντας το σημείο θα ανοίξει η περιγραφή του έργου, ενώ έχετε την επιλογή πατώντας πάνω στην επιλογή «Μετάβαση στην οθόνη του έργου» να μεταφερθείτε στη σελίδα του έργου.

help12

Από τη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε τη πλήρη περιγραφή του έργου, φωτογραφίες του και έχετε επίσης στη δυνατότητα να βαθμολογήσετε τη χρησιμότητα του έργου, την αποτελεσματικότητά του καθώς και το χρόνο υλοποίησης, πατώντας πάνω στα αστεράκια που εμφανίζονται.

help13

help14

 

Υποδομές ΑμεΑ

Υποδομές ΑμεΑ

Επιλέγοντας από το μενού Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες  την επιλογή «Υποδομές ΑμεΑ» μπορείτε να δείτε τις υποδομές μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία εντός των ορίων του Δήμου (δημοτική συγκοινωνία, διαδρομές φιλικές προς άτομα με αναπηρία, σημεία με μειωμένες δυνατότητες πρόσβασης κλπ).

help15

Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης του συστήματος μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα σημεία και να μεταφερθείτε στη σελίδα «Αίτησης Διόρθωσης – Συμπλήρωσης υποδομών Α.Μ.Ε.Α.». Εκεί μπορείτε να προσθέσετε το αίτημά σας στη φόρμα η οποία αφού ελεγθεί από τον διαχειριστή, θα προστεθεί στις εμφανιζόμενες πληροφορίες στο χάρτη.

help16

 

Δήλωση στοιχείων ΑμεΑ

Δήλωση στοιχείων ΑμεΑ

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες  μπορούν αφού εισέλθουν στο  σύστημα από την επιλογή «Δήλωση στοιχείων ΑμεΑ»  να δηλώσουν τον τόπο κατοικίας τους καθώς και να περιγράψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

help17

Το πρώτο βήμα είναι να συμπληρώσετε την διεύθυνσή σας στο αντίστοιχο πεδίο ή διαφορετικά να επιλέξετε ένα σημείο πάνω στο χάρτη που θα δείχνει τη κατοικία σας.

Το δεύτερο βήμα είναι να συμπληρώσετε την περιγραφή της ιδιαίτερης ανάγκης σας.

Οι πληροφορίες στη συνέχεια γίνονται διαθέσιμες μόνο στον διαχειριστή του συστήματος και δεν εμφανίζονται στο κοινό.

Αίτηση μετακίνησης ΑμεΑ

Αίτηση μετακίνησης ΑμεΑ

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες  μπορούν αφού εισέρθουν στο  σύστημα από την επιλογή «Αίτηση μετακίνησης ΑμεΑ»  να αιτηθούν μεταφορά με τα ειδικά Μέσα Μεταφοράς του Δήμου συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

help18

Για λόγους ευκολίας όλα τα πεδία που είναι εφικτό  να συμπληρωθούν εκ των προτέρων με τα στοιχεία του εκάστοτε ατόμου που συμπληρώνει την αίτηση συμπληρώνονται, αν και φυσικά είναι δυνατή η αλλαγή τους. Κατά την αποστολή της αίτησης ενημερώνεται τόσο ο διαχειριστής με email και οπτικά στην οθόνη διαχείρισης, όσο και ο πολίτης με email, ενώ παίρνει και ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης της αίτησής του. Με το συγκεκριμένο αριθμό μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να ελέγξει την πορεία εξέλιξης του αιτήματός του. Τέλος κατά την ολοκλήρωση της αίτησής του ενημερώνεται είτε με email στη διεύθυνση που έχει δηλώσει είτε τηλεφωνικά το νούμερο που δήλωσε κατά την εγγραφή του.

Αίτηση παραχώρησης Θέσης στάθμευσης ΑμεΑ

Αίτηση παραχώρησης Θέσης στάθμευσης ΑμεΑ

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες  που ανήκουν στη κατηγορία ΑμεΑ μπορούν αφού εισέρθουν στο  σύστημα από την επιλογή «Αίτηση παραχώρησης Θέσης στάθμευσης ΑμεΑ»  να αιτηθούν μία θέση στάθμευσης.

help19

Η αίτηση ζητάει από τον χρήστη να συμπληρώσει τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Για λόγους διευκόλυνσης της συμπλήρωσης της φόρμας όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να συμπληρωθούν με τα δεδομένα που έχουν δοθεί κατά τη διαδικασία εγγραφής συμπληρώνονται αυτόματα. Ο χρήστης θα πρέπει να επισυνάψει όλα εκείνα τα έντυπα που προδιαγράφονται στην αίτηση σε ψηφιακή μορφή.

Κατά την αποστολή της αίτησης ενημερώνεται τόσο ο διαχειριστής με email και οπτικά στην οθόνη διαχείρισης, όσο και ο πολίτης με email, ενώ παίρνει και ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης της αίτησής του. Με το συγκεκριμένο αριθμό μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να ελέγξει την πορεία εξέλιξης του αιτήματός του. Τέλος κατά την ολοκλήρωση της αίτησής του ενημερώνεται είτε με email στη διεύθυνση που έχει δηλώσει είτε τηλεφωνικά το νούμερο που δήλωσε κατά την εγγραφή του.

Αναζήτηση Εργασίας

Αναζήτηση Εργασιας

Όλοι οι χρήστες της ιστοσελίδας του Δήμου Αμφίπολης μπορούν να αναζητήσουν αγγελίες εργασίας που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ανάλογα με τα κριτήρια που επιθυμούν.

ergasia1

Για να δημιουργηθεί μια καινούρια αγγελία ή να δημιουργηθεί ένα νέο προφίλ εργαζομένου ο χρήστης θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος και πιστοποιημένος στο σύστημα.

ergasia3

 

ergasia2

Ακόμη ανάλογα με το προφίλ που έχει δημιουργηθεί κατά την είσοδο στο σύστημα ο χρήστης ενημερώνεται αυτόματα με όλες τις αγγελίες που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του προφίλ εργασίας που έχει δημιουργήσει.

ergasia4

Ημερολόγιο εκδηλώσεων του Δήμου

Ημερολόγιο εκδηλώσεων του Δήμου

Από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου μπορείτε να παρακολουθείτε οπτικοποιημένα σε ημερολόγιο τις εκδηλώσεις του Δήμου.

image040

Πατώντας πάνω σε μια καταχώρηση μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες της αντίστοιχης καταχώρησης, την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης καθώς και την τοποθεσία.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο μηχανισμό Δημοσκόπησης που έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα, αρκεί να απαντήσετε στο ερώτημα που σας τίθεται.

Πατώντας το κουμπί «Ψηφίστε» καταχωρείτε την απάντησή σας και στη συνέχεια βλέπετε το σύνολο των απαντήσεων και μια στατιστική ανάλυση των απαντήσεων.

help20

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με τον Δήμο Αμφίπολης μπορείτε, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στο μενού «Επικοινωνία». Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία καθώς και να επιβεβαιώσετε το email σας  γράφοντάς το δύο φορές. Τέλος θα πρέπει να συμπληρώσετε και τον κωδικό captcha.

help21

Η αποστολή του μηνύματος τελειώνει πατώντας το κουμπί «Αποστολή». Αν επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε το σημείο στο χάρτη για να πάρετε οδηγίες οδήγησης προς το Δημαρχείο του Δήμου.