Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζηρού

Τί είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι δομή που σχεδιάστηκε  από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σκοπός του είναι η άμεση αντιμετώπιση της φτώχιας προκειμένου να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, μιας που η εποχή μας πλήττεται από ραγδαία αύξηση των κινδύνων του κοινωνικού αποκλεισμού, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν τρόφιμα και γενικότερα μια αδυναμία κάλυψης πρωταρχικών αναγκών από πολλές ομάδες πληθυσμού.

Επίσης, εφαρμόζει προγράμματα και δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση ατόμων, ομάδων πληθυσμού  και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στη στήριξη των οικονομικά αδυνάμων κατοίκων του Δήμου Ζηρού.

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου:

  • Διανομή συσκευασμένων τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένων προϊόντων.
  • Διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών οικιακού εξοπλισμού, παιχνιδιών, σχολικά είδη κ.λπ. καινούριων ή από «δεύτερο χέρι».
  • Διανομή ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

 

   Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν.

Τα παρεχόμενα είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κυρίως από δωρεές και  χορηγίες (δέχεται συνεισφορές πολιτών και συλλογικών οργάνων,  σχολεία και από επιχειρήσεις που  εμπορεύονται  τα είδη  που  αυτό διαθέτει) .

 

Δικαιούχοι:

Δυνητικοί Δικαιούχοι των υπηρεσιών που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Ζηρού,   συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών  που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια  (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Επίσης μπορούν να εξυπηρετηθούν οι  ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ παραλαμβάνοντας τα αγαθά τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος (ΤΕΒΑ) και μόνο.

Χωρίς τη δική σας βοήθεια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας είναι υπόθεση όλων μας! Οφείλουμε να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε αυτό…

Ας γίνουμε εθελοντές αγάπης τώρα!

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

ΚΟΙΝΩNIΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ ΤΚ:48300

Τηλ: 2683032916

Fax: 2683032917

koinonikopantopoleio@dimoszirou.gr

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Δικαιολογητικά εγγραφής

Αίτηση Κοινωνικού Παντοπωλείου