Ο Δήμος Ζηρού μετέχει στο πρόγραμμα «Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας

pan_allilegiiiΟ Δήμος Ζηρού στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ανακούφιση  αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας και γενικότερα των ευπαθών ομάδων. Για τον λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, των Μητροπόλεων και των Δήμων της Ηπείρου με τον τίτλο  «Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα από την Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση προσφερόμενων ειδών (ώρες 8 π.μ. – 14.00) στον ισόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Φιλιππιάδας.

Καλούμε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην πρωτοβουλία αυτή και να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συλλέγονται στον χώρο που προαναφέραμε και θα μοιραστούν σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

 

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρονται τα εξής: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων ,των  γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθεί να πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για να  διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου μας ώστε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών στην κατεύθυνση της  ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σε μια κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνουμε  τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής  υγιεινής καθώς και καινούργιο σχολικό υλικό ώστε να συμβάλλουμε στο τεράστιο έργο αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα.

Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει από την Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη ( 6-7 και 8 Απριλίου 2015, από τις 8.00π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. ) στα παρακάτω σημεία:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1)            Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων : Στους ιερούς ναούς:

Αγίου Αθανασίου (Μητροπολιτικός), Αγίου Νικολάου Αγοράς, Αρχιμανδρειού, Αγ. Νικολάου Κοπάνων, Αγίας Μαρίνας, Κοιμήσεως Θεοτόκου (Περιβλέπτου), Αγίου Γεωργίου (πλ. Πάργης), Αγ. Ιωάννη Μπονίλας (Ανατολή).

2)            Περιφέρεια Ηπείρου: Στο ισόγειο του Διοικητηρίου (Πλ. Πύρρου 1)

3)            Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης :  Στο κτήριο του Γηροκομείου

4)            Δήμος Ιωαννιτών: Έξω από το Δημαρχείο και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα (Πεζόδρομος Παπάζογλου)

5)            Δήμος Ζίτσας: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

6)            Δήμος Κόνιτσας: Στο Δημαρχείο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου

7)            Δήμος Μετσόβου: Στο Δημαρχείο

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ:

1)            Στο Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, Σκουφά 91-93 Άρτα

2)            Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Κοσμά Αιτωλού 10)

3)            Δήμος Αρταίων: Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αρταίων, Περιφερειακή Οδός 82.

4)            Δήμος Νικολάου Σκουφά : Στο Δημαρχείο (Κομπότι) και στα Δημ. Καταστήματα Νεοχωρίου, Πέτα και Κομμένου

5)            Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη : Στα Δημοτικά Καταστήματα της Έδρας του Δήμου (Δημαρχείο) στην Άνω Καλεντίνη, της Δημ . Ενότητας Καραϊσκάκη  στο Διάσελο και της Δημ. Ενότητας Τετραφυλλίας  στο Αστροχώρι

6)            Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων : Στα Δημοτικά Καταστήματα Βουργαρελίου και Αγνάντων και στις πρώην Κοινότητες Μελισσουργών και Θεοδώριανων

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

1)            Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης: Σε όλους τους Ιερούς Ναούς

2)            Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Στο Διοικητήριο

3)            Δήμος Πρέβεζας: Στο πρώην κτήριο της Λαϊκής Αγοράς

4)            Δήμος Πάργας: Στο Καναλάκι, αίθουσα ΚΑΠΗ

5)            Δήμος Ζηρού: Στο ισόγειο του Δημαρχείου

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

1)            Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας και Δήμος Ηγουμενίτσας: Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας (9π.μ.- 12μ.)

2)            Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Στο Διοικητήριο

3)            Δήμος Φιλιατών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλιατών, Φιλιάτες

4)            Δήμος Σουλίου: Δημοτικά Καταστήματα Παραμυθιάς και Γαρδικίου»

 

 

Δημοσιεύτηκε σε: