Η ανάγκη στήριξης αλλά και αλληλοϋποστήριξης των συλλόγων, τονίστηκε στη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων στο Θεσπρωτικό, για το καταρτισμό του προγράμματος καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Δήμο Ζηρού

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων/σωματείων από τις Δημοτικές Κοινότητες των πρώην Δήμων Φιλιππιάδας και Ανωγείου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη του Πάσχα στη Φιλιππιάδα, τη Δευτέρα 20 Απριλίου διεξήχθη νέα ανάλογη συνάντηση και στο Θεσπρωτικό, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων/σωματείων της ευρύτερης περιοχής.

IMG_2730Ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουρισμού, ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων να ενημερώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τον Δήμο για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν το φετινό καλοκαίρι με σκοπό, μαζί με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος να καταρτιστεί το καλεντάρι του προγράμματος καλοκαιρινών εκδηλώσεων και να εξετασθεί η περίπτωση της καλύτερης δυνατής στήριξης και προβολής τους. Ο κ. Γκάρτζιος επανέλαβε ότι: «Πιστεύουμε στις συνέργειες Δήμου και συλλόγων, αλλά και ανάμεσα σε συλλόγους όπου αυτό είναι εφικτό και θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο σας, με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς του τόπου μας».

IMG_2722Όσον αφορά τη στήριξη των εκδηλώσεων από την πλευρά του Δήμου τόσο οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκάρτζιος και Ρεμπής, όσο και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κα Ξώνα κατέστησαν σαφές, ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για να σημαντική οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο σημείωσαν ότι θα καταβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει υλικοτεχνική υποστήριξη (π.χ. ηχητική κάλυψη, διαμόρφωση χώρων, καρέκλες κλπ.), με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και να μην συμπίπτουν ημερολογιακά πολλές εκδηλώσεις.

Ο κ. Γκάρτζιος ανέφερε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να επιχορηγηθεί ένας σύλλογος για έξοδα εκδηλώσεων και όχι λειτουργικών δαπανών, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Τα δικαιολογητικά κρίθηκαν απ’ όλους ιδιαίτερα αυστηρά και υπερίσχυσε η άποψη ότι είναι προτιμότερο να εστιάσει ο Δήμος στην υλικοτεχνική υποστήριξη των εκδηλώσεων, που ούτως ή άλλως είναι ένα σημαντικό έξοδο για τους συλλόγους.

IMG_2723Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας, πήραν τον λόγο εκπρόσωποι των συλλόγων οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου για την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης, αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν να οργανώσουν, κάνοντας ταυτόχρονα και αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις για πρόσθετες δραστηριότητες, όπως την διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για θέματα Υγείας κλπ.

Εκείνο που τονίστηκε απ’ όλους τους παραβρισκόμενους ήταν η ανάγκη αλληλοϋποστήριξης των συλλόγων με τη συμμετοχή μελών στις εκδηλώσεις.

Ο κ. Γκάρτζιος ενημέρωσε επίσης για την διοργάνωση κοινής εκδήλωσης με την Πανηπειρωτική στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηπειρώτικες όχθες» στον χώρο των πηγών του Αγίου Γεωργίου το ερχόμενο Ιούλιο.

Τέλος συμφωνήθηκε μέσα στον Μάιο που θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες και των περιεχόμενο των εκδηλώσεων, να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για τον τελικό προγραμματισμό.

IMG_2729Πέραν των αντιδημάρχων κ.κ. Γκάρτζιο και Ρεμπή την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Ξώνα στην συνάντηση παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Οργανισμός Δ.Δ. Δήμου Ζηρού» κα Αναστασία Καραπάνου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Πάντος, ο γνωστός δημοτικός τραγουδιστής κ. Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό –Περιβαλλοντικό σύλλογο Μελιανιτών και δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων και αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Δημοσιεύτηκε σε: