Τείνει να εξαλειφθεί η θολότητα του νερού των πηγών Αγίου Γεωργίου. Καθημερινοί οι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού  

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού.

Θέμα συζήτησης την ποιότητα του νερού των πηγών Αγίου Γεωργίου  μετά την εμφάνιση θολότητας που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την σύσκεψη διεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Ζηρού κ. Ρίζος Αχιλλεύς.

Παρόντες  στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος  Νικολάου Σκουφά κ. Γιαννούλης Ευστάθιος ( Πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης Άρτας), ο Πρόεδρος  της προστασίας των πηγών Αγίου Γεωργίου και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας   Ρίζος Χρήστος, ο Διευθυντής του Ι.Γ.Μ.Ε κ. Νικολάου Ευάγγελος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Λευκάδας κ. Σέρβος Κων/νος, ο Δ/ντής Τμήματος ύδρευσης Δήμου Λευκάδας κ. Φραγκούλης Επαμεινώνδας, ο αντιδήμαρχος Δήμου  Αρταίων  κ.  Μπαλάγκας   Γεώργιος, οι Διευθυντές ΔΕΥΑ και ΔΕΥΠ κ. Κρανιώτης Βασίλειος και κ. Παπουτσής  Κωνσταντίνος, Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ύδρευσης Πρέβεζας κ. Αυδίκος Δημήτριος και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της τμήματος  ύδρευσης του Δήμου Ζηρού Ζάβαλης Βασίλειος .

Η συνάντηση είχε σκοπό να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρουσιάσθηκε η θολότητα του νερού των πηγών και βέβαια να αναζητηθούν οι κατάλληλες λύσεις. Διαπιστώθηκε ότι η θολότητα των νερών καθημερινά μειώνεται και πως το φαινόμενο οφείλεται σε γεωλογικά αίτια.

Οι εμπλεκόμενοι (ΙΓΜΕ και ΔΕΥΑ) καθημερινά σχεδόν αποστέλλουν σε επιστημονικά εργαστήρια δείγματα  νερού και οι αναλύσεις μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την καταλληλότητα και την υψηλή ποιότητα του νερού.

Αποφασίσθηκε, τέλος,  εάν συνεχισθεί το φαινόμενο, το ΙΓΜΕ να προχωρήσει σε εμπεριστατωμένη υδρολογική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθούν επακριβώς τα αίτια.

 

Ο Αντιδήμαρχος

 

 

 Αχιλλέας  Ρίζος

Δημοσιεύτηκε σε: