Ξεχωριστή η εκδήλωση «Αφιέρωμα στον Καρυωτάκη» στο Θεσπρωτικό

 

Ξεχωριστή επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου –Λυκείου Θεσπρωτικού η οποία ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Άπειρος χώρα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Κ. Καρυωτάκης – Μ. Πολυδούρη, αγάπησα έναν ποιητή και όχι ήρωα» της Πρεβεζάνας ποιήτριας και συγγραφέως κας Αλεξάνδρας Κωστάκη –Μέξη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης την οποία παρουσίασε ο εκπαιδευτικός –συγγραφέας κ. Σωκράτης Βασιλείου είχε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελο Αυδίκο, ο οποίος ήταν και ομιλητής μαζί με την Φιλόλογο –συγγραφέα διευθύντρια του ΓΕΛ Θεσπρωτικού κα Φρειδερίκη Νάσση και την φιλόλογο κα Λέττα Καλδάνη.

Από τον Δήμο Ζηρού χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γκάρτζιος Χρήστος, αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού-τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Ο Ρεμπής Ζήκος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάντος Δημήτριος και Γιάννος Γεώργιος, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Θεσπρωτικού και Νικολιτσίου και πλήθος κόσμου.

 

Οι εκδηλώσεις του επόμενου τριημέρου

 

Εξάλλου την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα διοργανωθεί παραδοσιακή βραδιά στη Νέα Κερασούντα με διοργανωτή τον σύλλογο «Κατσαντώνης».

Το Σάββατο 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική στο Δρυόφυτο ενώ την ίδια ημέρα στην Βούλιστα Παναγιά θα διεξαχθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής με διοργανώτρια την εκκλησιαστική επιτροπή.

Επίσης το Σάββατο 25 Ιουλίου ο πολιτιστικός σύλλογος Ριζοβουνίου διοργανώνει παράσταση καραγκιόζη στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου με είσοδο δωρεάν. Όπως ανακοινώθηκε η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Ηπειρώτη.

Τέλος την Κυριακή 26 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση στην Δ. Κ. Κλεισούρας.

Δημοσιεύτηκε σε: