Με τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το ναζισμό, σε ΤΖΑΛΑΛΙ και Πέντε Πηγάδια.  

Δύο εκδηλώσεις για τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν από τη μανία των ναζιστικών στρατευμάτων πραγματοποιήθηκαν με τις πρέπουσες τιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Δήμο Ζηρού. Η πρώτη έγινε το Σάββατο 25 Ιουλίου στο μνημείο ΤΖΑΛΑΛΙ και η δεύτερη την Κυριακή 26 Ιουλίου στην περιοχή Πέντε Πηγάδια της Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας αντίστοιχα, όπου εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι μνήμες από τη ναζιστική λαίλαπα θα είναι πάντα ζωντανές και οι πληγές ανοιχτές» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην εκδήλωση στο μνημείο ΤΖΑΛΑΛΙ, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής και πρόσθεσε:  «Ιστορικές στιγμές σαν τη σημερινή είναι ιδιαίτερα ξεχωριστές και πρέπει να μας εμπνέουν με τις ίδιες αξίες και ιδανικά και στη σημερινή δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Με σύμπνοια, ομόνοια και με αλληλεγγύη για τους πιο αδύναμους καλούμαστε σήμερα, τιμώντας τα θύματα που προκάλεσε ο ναζισμός, να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες της δικής μας εποχής, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε και να τις ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ζάβαλης Βασίλειος και Γιολδάσης Απόστολος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γούσης Χρήστος, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ανωγείου κ. Δήμος Δημητρίου, Παναγιάς κ. Λαϊνάς Βασίλειος, Κλεισούρας κ. Τόλης Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και κομμάτων, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΕΟΕΑ –ΕΔΕΣ) Ν. Πρέβεζας κ. Καραβίδας Δημήτριος, ο αντισμήναρχος της 131 Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου κ. Βέργος Θεόδωρος, άλλοι επίσημοι και αρκετός κόσμος, ενώ παρών στην εκδήλωση στα Πέντε Πηγάδια ήταν και ο μοναδικός επιζών κ. Αναγνώστου Χρήστος.

Δημοσιεύτηκε σε: