Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που αφορά την εγγραφή παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς κ.ά.

Στο σύνολό τους οι Παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ζηρού έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», σύμφωνα με τον πίνακα επιλεξιμότητας που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Μέσα από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ο Δήμος Ζηρού,  παρέχει τη δυνατότητα στήριξης σε δεκάδες μητέρες.

Το πρόγραμμα προβλέπει για τα παιδιά των ωφελούμενων μητέρων τα εξής:

  • Φύλαξη, φροντίδα
  • Διαπαιδαγώγηση
  • Ψυχαγωγία
  • Διατροφή
  • Παιδιατρική κάλυψη
  • Προγράμματα άθλησης

Σημειώνεται ότι η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες μητέρες θα γίνεται μέσω «Εντολών Τοποθέτησης» από την E.E.T.A.A. Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς αι αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Το Πρόγραμμα  ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», επιδοτεί μητέρες άνεργες, μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ανάπηρες κEntypo aithshs gia goneisαι συμμετέχουσες σε ενεργητικές πολιτικές, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τροφεία, οικονομικές υποχρεώσεις αλλά  και να προηγηθούν στην επιλογή και κατάταξη του παιδιού τους στον Παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα  της  ΕΕΤΑΑ έως 18/8/2015 με ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ 18/8/2015 και ώρα 14:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, στη συμπλήρωση της αίτησης οι ωφελούμενες μητέρες μπορούν ν’ απευθύνονται στον Δήμο Ζηρού στο τηλέφωνο: 2683 360641 (κα Φράγκου).

 

Τον πίνακα με τις δομές και θέσεις που επιλέγησαν στον Δήμο Ζηρού μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στην εξής διεύθυνση: http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2015/20150804_domes-oristika/epil_%CE%94%CE%9401.pdf

 

 

Επισυνάπτεται το έντυπο αίτησης:

 

Entypo aithshs gia goneis

Δημοσιεύτηκε σε: