Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πολλών επισήμων πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνα και η λιτάνευση της εικόνας στη Φιλιππιάδα

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία επισήμων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου στη Φιλιππιάδα η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνα, πολιούχου και προστάτη της πόλης.
Προηγήθηκε δοξολογία και θεία λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.
Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο πατήρ Ελευθέριος ενώ παραβρέθηκαν και άλλοι ιερείς.
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέραν του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Βασιλάκης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, Ν. Σκουφά Άρτας κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, καθώς επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων. Παρόντες ήταν ακόμη οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Πρέβεζας, κ. κ. Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) Στέργιος Γιαννάκης (Ν.Δ.), Παναγιώτης Ρεμπής (ΠΟΤΑΜΙ) και η κα Στέλλα Βαρτελάτου (ΠΑΣΟΚ).
Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας Πυραγός Σωτήρης Μπαλής, ο Διοικητής του Α.Τ. κ. Κοντογιώργος και ο Υποδιοικητής του Κ.Ε.Ν. Άρτας κ. Καραμπάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεταφορά της Εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνα στους δρόμους της πόλης, έκανα άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας.

Δημοσιεύτηκε σε: