Ικανοποιητικά τα πρώτα στοιχεία από την ανακύκλωση στον Δήμο Ζηρού, ενώ έγινε παραλαβή και ειδικών κάδων γυαλιού.

Anakyklosh news 005Ικανοποιητικά είναι τα στοιχεία από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο Ζηρού. Η ανταπόκριση και η συνεργασία των δημοτών είναι κατ’ αρχήν θετική. Όπου έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης και αυτό προς το παρόν έχει γίνει μόνο στην πόλη της Φιλιππιάδας, οι ποσότητες της αποκομιδής είναι σημαντικές αλλά και το συλλέξιμο υλικό αρκετά ποιοτικό. Το αμέσως επόμενο διάστημα μπλε κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν στο Θεσπρωτικό αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
Στο μεταξύ, έπειτα από συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παραλήφθηκαν 15 κάδοι ανακύκλωσης υαλικών, οι επονομαζόμενοι και ‘κάδοι καμπάνες γυαλιού’ οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, αρχικά στην πόλη της Φιλιππιάδας και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές.

Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και περιβάλλοντος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου με ...φόντο τους κάδους 'καμπάνες γυαλιού'.

Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και περιβάλλοντος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου με …φόντο τους κάδους ‘καμπάνες γυαλιού’.

Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης αλλά και την προμήθεια ‘κάδων καμπάνες γυαλιού’ ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες για την ανταπόκριση και τη συνεργασία τους εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία μου ότι το πρόγραμμα συνεχώς θα βελτιώνεται. Τα πρώτα αποτελέσματα από την λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης είναι ενθαρρυντικά. Σταδιακά θα τοποθετηθεί το σύνολο των ειδικών μπλε κάδων που έχουμε προμηθευτεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, ενώ θα τοποθετηθούν και ξεχωριστοί ειδικοί κάδοι για την συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού.
Θέλω με την ευκαιρία της έναρξης υλοποίησης του προγράμματος να καλέσω για μία ακόμη φορά όλους τους δημότες, τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του Δήμου μας, να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιηθούν και να συνεργαστούν, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ανακυκλώνω σημαίνει μειώνω τον όγκο των απορριμμάτων και διατηρώ τον τόπο μου καθαρό, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και την δημόσια υγεία».

Δημοσιεύτηκε σε: