Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ζηρού

Georganou 2Στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες συμμετέχει και επίσημα ο Δήμος Ζηρού. Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, λόγω απουσίας του Δημάρχου κ. Καλαντζή στο εξωτερικό, τον Δήμο Ζηρού εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργάνου Ελένη, η οποία μετέφερε το αίτημα του Δήμου για ένταξη και συμμετοχή στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες.
Η κα Γεωργάνου παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της λίμνης Ζηρού, αναφέρθηκε στα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της λίμνης, στις συντονισμένες προσπάθειες αξιοποίησης και ανάδειξής της που καταβάλει η διοίκηση προκειμένου η εξέλιξη αυτή να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ έκανε και μία μικρή αναφορά στην τεχνητή λίμνη του Λούρου ποταμού στον Άγιο Γεώργιο η οποία προέκυψε από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού.
IMG_3964Το αίτημα του Δήμου Ζηρού έγινε δεκτό και έτσι ο Δήμος συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ως ισότιμο μέλος του φορέα, στον οποίο συμμετέχουν Δήμοι με κοινό στοιχείο την ύπαρξη φυσικών ή τεχνητών λιμνών στις περιοχές τους.
Με τη συμμετοχή στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ζηρού θα επιδιώξει -μέσα και από τη δικτύωση με άλλους Δήμους της Ελλάδας- να αυξήσει την πίεση, στη διεκδίκηση Κοινοτικών πόρων για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και έργων προστασίας του περιβάλλοντος.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία δημάρχου Δωρίδος κου Γιώργου Καπεντζώνη, με σκοπό την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, στον τομέα της διαχείρισης των λιμνών, στο επίπεδο του πολιτισμού, της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και στη συλλογική διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις λίμνες των μελών του δικτύου.
IMG_3948Κατά την ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου στην Λίμνη Πλαστήρα παρουσιάστηκε το μητρώο λιμνών της Ελλάδας, ενώ διερευνήθηκε και η διαδικασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μεταξύ αυτών το “Balkan Med” και το “Europe for citizens”.

Δημοσιεύτηκε σε: