Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για το ακτινίδιο

Hmerida gia aktinidio 001Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια και εμπορία του ακτινιδίου, την οποία οργάνωσε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου. Τόσο ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκάρτζιος Χρήστος που έκανε την παρουσίαση της εκδήλωσης, υπογράμμισαν στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για την ενημέρωση και πολύπλευρη υποστήριξη των αγροτών.
Στην ημερίδα μίλησαν ο κ. Τάσος Γάτσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, στους εχθρούς και τις ασθένειες του ακτινιδίου, και ο κ. Άγγελος Ξυλογιάννης, παραγωγός –φυτωριούχος που ενημέρωσε για την τυποποίηση του προϊόντος, την εμπορία αλλά και τις τοπικές & διεθνείς προοπτικές του.
Hmerida gia aktinidio 006Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με παραγωγούς και εν δυνάμει παραγωγούς που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έσπευσαν να ενημερωθούν για την καλλιέργεια του ακτινιδίου.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η ημερίδα: «Λίμνες και Κοινωνία – Προστασία και Διαχείριση»

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Λίμνες και Κοινωνία – Προστασία και Διαχείριση».
Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου “The Lakes Route” – «Παραλίμνιες Διαδρομές» με διακριτικό τίτλο “LAROUTE”».
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
18.00 Προσέλευση – Εγγραφές
18.15-19.45 Χαιρετισμοί:
• Νικόλαος Καλαντζής – Δήμαρχος Ζηρού
• Κωνσταντίνος Τζαφέας – Δήμαρχος Μετσόβου
• Κωνσταντίνος Καψάλης – Δήμαρχος Πωγωνίου
• Εκπρόσωπος Δήμου Ontranto
• Εκπρόσωπος Δήμου Minervinio
19.45-20.00 Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
«Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη»
20.00-20.15 Ιερόθεος Ζαχαρίας, Αν. Καθηγητής Υδατικών Πόρων Πανεπιστήμιου Πατρών
«Λίμνες και Κοινωνία: Προστασία και Διαχείριση»
20.15-20.30 Ιωάννης Σαΐνης, ΕΕΔΙΠ Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, τ. Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
«Λιμναία Οικοσυστήματα της Ηπείρου: Κατάσταση και Προοπτικές»
20.30-20.45 Ευθύμιος Τρομπούκης, Εκπρόσωπος Ανάδοχου
«Παρουσίαση του Έργου La Route»

Δημοσιεύτηκε σε: