Κάλεσμα για εγγραφές στο Δωρεάν Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δήμου Ζηρού σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Ο Δήμος Ζηρού στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο να στηρίξει μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους, η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη εκπαίδευση, προχώρησε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ κέντρο μελετών και εκπαίδευσης ΕΠΕ» (σ.σ. απομένει η επικύρωση της συμφωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο) για τη λειτουργία προγράμματος Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
-Το πρόγραμμα προσφέρει διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που την έχουν ανάγκη και οι οικογένειές τους, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να τους παρέχουν εκπαιδευτική υποστήριξη.
Το πρόγραμμα αφορά την σχολική περίοδο 2015-2016 (μέχρι 30-06-2016).
-Όπως ενημερώνει η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ» ίδρυσε το Public School, ένα εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, με τρόπο απλό κατανοητό και στοχευμένο. Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα προσφέρει σε βίντεο δωρεάν διδασκαλία σε μαθητές του Δήμου μας, τα παρακάτω:
1.-Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (10 με 15 λεπτά διάρκειας) (θεωρία –μεθοδολογία- ασκήσεις).

2.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (10 με 15 λεπτά διάρκειας) (θεωρία –μεθοδολογία- ασκήσεις).
Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.
Εκείνο που απαιτείται για να μπορέσει ένας μαθητής να είναι ωφελούμενος της προσφοράς των δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων, είναι να έχει ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) για να παραλάβει τους κωδικούς πρόσβασης, και βέβαια πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να παρακολουθεί τα φροντιστηριακά μαθήματα.
Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ζηρού, που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να έχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μέσω διαδικτύου, να σπεύσουν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, που έχει αποσταλεί σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Τη σχετική φόρμα μπορούν να την αναζητήσουν και στο Δημαρχείο Ζηρού (Πλατεία Γεννηματά – Φιλιππιάδα).
-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2683 360607 & κιν. 6944 950406 (κ. Κάλλης).

Δημοσιεύτηκε σε: