ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και φαρμάκων για τις ανάγκες του Κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.

Μετά από καταγραφή των αναγκών, υπογραμμίζεται η μεγάλη ανάγκη για φάρμακα και αναλώσιμα. Πιο συγκεκριμένα χρειάζονται άμεσα: αντιβιοτικά, αλοιφές για δερματικά και εγκαύματα, χαρτί εξέτασης, γάντια μιας χρήσης, μάσκες μιας χρήσης, σύριγγες, αντισηπτικά χεριών, παυσίπονα κ.ά.

Υπενθυμίζουμε ότι τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 14.00 στον χώρο της αποθήκης της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας, η οποία βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στη Φιλιππιάδα, ενώ τα φάρμακα κατ’ ευθείαν στον χώρο του Κέντρου προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη”.

Έκκληση γίνεται επίσης για προσφορά βρεφικών και παιδικών ειδών:

βρεφικές τροφές,

γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω),

μπιμπερό (μπουκάλια και θηλές)

βραστήρες

ρυζάλευρο,

Κιντερτέ,

Pampers,

μωρομάντηλα,

κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών,

καρότσια,

πιπίλες,

διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμηση χαμηλού βάρους),

παιδικά αφρόλουτρα.

Επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

Τρόφιμα:

Γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας,

μπισκότα,

κρουασάν

καραμέλες,

φρυγανιές,

κριτσίνια,

κρακεράκια,

κουλούρια,

κονσέρβες ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

(ψάρια, θαλασσινά, όσπρια, λαχανικά),

παστέλια,

ξηροί καρποί,

χαμομήλι,

τσάι,

ζάχαρη.

Είδη καθαρισμού:

Απορρυπαντικά ρούχων,

Λεκάνες πλαστικές (για πλύσιμο ρούχων).

Είδη προσωπικής υγιεινής:

Αφρός ξυρίσματος,

ξυραφάκια μιας χρήσης,

σερβιέτες,

οδοντόκρεμες,

οδοντόβουρτσες,

αντισηπτικά μαντηλάκια,

αντισηπτικό χεριών,

σαπούνια.

Διάφορα αναλώσιμα:

πιατάκια μιας χρήσης,

μαχαιροπίρουνα πλαστικά μιας χρήσης,

ποτήρια πλαστικά

χαρτοπετσέτες,

χαρτιά υγείας,

σακούλες σκουπιδιών,

υπνόσακοι.

Κάλεσμα για εθελοντές

Επίσης από τον Δήμο Ζηρού καλούνται όλοι όσοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη στήριξη των προσφύγων, είτε να προσέρχονται από τις 9 το πρωί έως τις 2.00 μ.μ. στον χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού στις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας, η οποία βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού στη Φιλιππιάδα, για να βοηθούν στη διαλογή και διανομή των ειδών, στην συλλογή νέων, είτε να μεταβαίνουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας στο χώρο φιλοξενίας για να συνδράμουν στις ανάγκες λειτουργίας του. Όσοι επιλέξουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων καλούνται όταν φτάνουν στον χώρο να ζητούν είτε τον αντιδήμαρχο κ. Ρίζο, είτε τον αντιδήμαρχο κ. Παπαβασιλείου για να τους προμηθεύουν με τα απαραίτητα καρτελάκια και να τους δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που μπορούν να συνδράμουν.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2683 360600 (κα Γούλα) Κινητό: 6937 386343 (κ. Γκάρτζιος).

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δηλώσεις για εθελοντική προσφορά υπηρεσιών συνεχίζουν να υποβάλλονται, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimoszirou.gr) είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ethelontismos@dimoszirou.gr, είτε συμπληρώνοντας σχετική αίτηση στο Δημαρχείο (Πλατεία Γενημματά -Φιλιππιάδα) ή στον χώρο συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (Αποθήκες Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Πρέβεζα – Ιωάννινα στη Φιλιππιάδα).

Ο Δήμος Ζηρού ευχαριστεί ιδιαίτερα, όλους όσοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αλλά και τον κάθε έναν φορέα και πολίτη ξεχωριστά που έσπευσαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Είμαστε βέβαιοι ότι η διάθεση στήριξης και η προσφορά, θα συνεχιστούν με ακόμη πιο έντονο ρυθμό στη συνέχεια και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Δημοσιεύτηκε σε: