Σε νέο χώρο εντός του Κέντρου προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα θα γίνεται από την Πέμπτη 31 Μαρτίου, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, βρεφικών ειδών, φαρμάκων κλπ. για τους πρόσφυγες θα γίνεται από τις 10 το πρωί έως τις 2.00 μ.μ. σε νέο χώρο και πιο συγκεκριμένα σε αποθήκη του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων (πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη) στη Φιλιππιάδα.

Υπογραμμίζεται ότι υπάρχει αυξημένη έλλειψη σε βρεφικά -παιδικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής, φρέσκα φρούτα, αλλά και φάρμακα (αντιβιοτικά, παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων δέρματος κ.ά).

Επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

Τρόφιμα:

Γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας,

μπισκότα,

κρουασάν

καραμέλες,

φρυγανιές,

κριτσίνια,

κρακεράκια,

κουλούρια,

κονσέρβες ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

(ψάρια, θαλασσινά, όσπρια, λαχανικά),

παστέλια,

ξηροί καρποί,

χαμομήλι,

τσάι,

ζάχαρη.

Είδη καθαρισμού:

Απορρυπαντικά ρούχων,

Λεκάνες πλαστικές (για πλύσιμο ρούχων).

Είδη προσωπικής υγιεινής:

Αφρός ξυρίσματος,

ξυραφάκια μιας χρήσης,

σερβιέτες,

οδοντόκρεμες,

οδοντόβουρτσες,

αντισηπτικά μαντηλάκια,

αντισηπτικό χεριών,

σαπούνια.

Διάφορα αναλώσιμα:

πιατάκια μιας χρήσης,

μαχαιροπίρουνα πλαστικά μιας χρήσης,

ποτήρια πλαστικά

χαρτοπετσέτες,

χαρτιά υγείας,

σακούλες σκουπιδιών,

υπνόσακοι.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2683 360600 (κα Γούλα) Κινητό: 6937 386343 (κ. Γκάρτζιος).

Κάλεσμα για εθελοντές

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δηλώσεις για εθελοντική προσφορά υπηρεσιών συνεχίζουν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimoszirou.gr) είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσηςethelontismos@dimoszirou.gr, είτε με την συμπλήρωση ειδικής φόρμας που μπορείτε να αναζητήσετε στο δημαρχείο Ζηρού στη Φιλιππιάδα.

Ο Δήμος Ζηρού ευχαριστεί ιδιαίτερα, όλους όσοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αλλά και τον κάθε έναν φορέα και πολίτη ξεχωριστά που έσπευσαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Είμαστε βέβαιοι ότι η διάθεση στήριξης και η προσφορά, θα συνεχιστούν με ακόμη πιο έντονο ρυθμό στη συνέχεια και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Δημοσιεύτηκε σε: