Προληπτικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και την παραμονή εκδρομέων, σε περιοχές ειδικής προστασίας, οι οποίες κρίνονται υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών, αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, λαμβάνοντας υπόψη μία σειρά από σχετικές αποφάσεις αρμοδίων οργάνων, αλλά και το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”.

Η απόφαση αφορά το διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου που λήγει η αντιπυρική περίοδος και για τις ημέρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός (κατηγορία 4 & 5 του χάρτη πρόβλεπψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.) αλλά και από την δύση του ηλίου μέχρι της 6ης πρωινής.

Οι περιοχές ειδικής προστασίας αρμοδιότητας του Δήμου Ζηρού, είναι οι κάτωθι:

1. Το δάσος Ζηρού και από τη θέση “Βρύση Παντάνασσας” μέχρι τη διασταύρωση της Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς.

2. Το περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας και από τη θέση ‘οικία Κίτσου’ μέχρι το Νεκροταφείο και μέχρι τη διασταύρωση “Χαρατσάρι”.

3. Το περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από τη θέση του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού μέχρι την εκκλησία “Αγίου Αθανασίου”.

4 Το περιαστικό δάσος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες, όχι μόνο στις παραπάνω περιοχές αλλά και σε όλα τα σημεία του Δήμου που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Υπενθυμίζουμε δε, επικαλούμενοι και την ευαισθησία όλων των συνδημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, ότι σε περίπτωση αντίληψης φωτιάς, καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον αριθμό 112 που είναι ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση – απόφαση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας

Ανακοίνωση απόφασης 1

Ανακοίνωση απόφασης 2

Δημοσιεύτηκε σε: