Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν οι εκδηλώσεις της εβδομάδας του 15αύγουστου σε όλο τον Δήμο Ζηρού

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στον Δήμο Ζηρού, στο πλαίσιο του “2ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού”.

Η αρχή έγινε με την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Περιβαλλοντικού -Πολιτιστικού συλλόγου Θεσπρωτικού την Κυριακή 7 Αυγούστου, όπου ο Πολιτισμός είχε την τιμητική του, ενώ βραβεύτηκαν λακκιώτες συγγραφείς, ακολούθησαν η θεατρική παράσταση στο Ριζοβούνι από τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών η οποία επίσης γνώρισε σημαντική επιτυχία, ακολούθησαν το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Κερασώνα, η θεατρική παράσταση με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Κερασούντα, η συναυλία με το συγκρότημα του Δημήτρη Υφαντή στο Πλατανόδασος Αγίου Γεωργίου, αλλά και η βραδιά πνεύματος και Πολιτισμού αλλά και μία θεατρική παράσταση στις Παπαδάτες.

Στιγμιότυπο από το Zero FestivalΙδιαίτερη επιτυχία γνώρισαν οι εκδηλώσεις: Το 8o Acheron River Party και οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος και Ορεινής Ποδηλασίας στο Πολυστάφυλο, οι οποίες συγκέντρωσαν εκατοντάδες επισκέπτες, αθλητές και αθλούμενους, απ’ όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό καθώς υπήρξαν και διεθνείς συμμετοχές (!), το εντυπωσιακό για μία ακόμη χρονιά πρόγραμμα του Zero Festival στη λίμνη Ζηρού, το Rock Festival με τον τίτλο RAPIDO MOLINO στον Γοργόμυλο, το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παλαιά Φιλιππιάδα, τα ολοήμερα πανηγύρια σε Γοργόμυλο και Πολυστάφυλο για το εορτασμό της Θεοτόκου τον 15αύγουστο, το παραδοσιακό πανηγύρι στο Καστρί στο Ριζοβούνι, το παραδοσιακό πανηγύρι στην Κλεισούρα κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του προγράμματος Zero Festival στη λίμνη Ζηρού πραγματοποιήθηκαν και ειδικά happenings από την ελληνική εταιρία ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Happening για την ανακύκλωσηΑκολουθούν οι εκδηλώσεις:

18 Αυγούστου: Παπαδάτες: Πάρτι νεολαίας.

19 Αυγούστου: Λίμνη Ζηρού: Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα από τον Σύλλογο Περί Βιβλίου.

20 Αυγούστου: Παπαδάτες: 5ος ημιμαραθώνιος. Αγώνας ορεινού δρόμου με την επωνυμία: “Μονοπάτι του Αγίου Κοσμά”. Διοργανωτής ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός σύλλογος Παπαδατών «Ο Άγιος Κοσμάς» και η Τοπική Κοινότητα.

21 Αυγούστου: 1o LAKE RUN: Αγώνας Τρεξίματος Ανωμάλου Δρόμου στη λίμνη Ζηρού με διοργανωτή τον Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.
23 Αυγούστου: Παπαδάτες: Πανηγύρι Αγίου Κοσμά.

Στιγμιότυπο από το Rapido Molino στον Γοργόμυλο

Στιγμιότυπο από το Rapido Molino στον Γοργόμυλο

Στιγμιότυπο από το 8o ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο

Στιγμιότυπο από το 8o ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο

Η εκκίνηση του αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στο Πολυστάφυλο

Η εκκίνηση του αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στο Πολυστάφυλο

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο Πολυστάφυλο

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο Πολυστάφυλο

Δημοσιεύτηκε σε: