Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις του Δήμου κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου

Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής επισκεπτών –εκδρομέων σε δάση και ευαίσθητες’ περιοχές ζητάει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού με έγγραφο (αριθμ. Πρωτ. 8928/26.06.2017) που απέστειλε προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας και το οποίο κοινοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου που διανύουμε.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του με τίτλο “Περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις” το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, αναφέρει: “Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης του Δήμου μας, καθώς και τις ευαίσθητες περιοχές (δασικές εκτάσεις) που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες, προτείνουμε στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας, όπως με απόφασή της να απαγορευτεί η κατά περίπτωση κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή επισκεπτών στις παρακάτω περιοχές του Δήμου μας.

1. Στο δάσος Ζηρού και από τη θέση Παιδόπολη – Άγ. Αλέξανδρος μέχρι τη θέση “Ποντίκια” της Τ.Κ. Ρωμιάς.

2. Στο περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας ως εξής: α. Από τη θέση “οικία Κίτσου” μέχρι τις θέσεις “Νεκροταφείο – διασταύρωση Χαρατσάρι”.

β. Από τη θέση “Κολιοκιτσέικα” μέχρι τη θέση “Ζαρκοράχη”.

γ. Από το Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας μέχρι την τοποθεσία Δαφνούλα.

δ. Από τη θέση “Παλιά Φιλιππιάδα” μέχρι την οικία Φλητούρη.

3. Στο περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από τη θέση Κέντρο Υγείας μέχρι τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου”

και 4. Στο δάσος της Τ.Κ. Νέας Κεαρσούντας στη θέση “Καρβόξυλα”.

Σημειώνεται ότι οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα

Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια των δημοτικών αρχών, της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Δημοσιεύτηκε σε: