Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το 1ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, το οποίο θα διεξαχθεί από 14 έως 16 Ιουλίου 2017. Ήδη στον χώρο του Αθλότοπου Θεσπρωτικού έχει τοποθετηθεί το σκέπαστρο και στήνονται τα περίπτερα έκθεσης και οι πάγκοι που θα χρησιμοποιήσουν τα μέλη των συλλόγων, μάγειροι, νοικοκυρές, παραγωγοί και επιχειρηματίες για να εκθέσουν και να προβάλουν τα προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος σημειώνει: “Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Λάκκας Σουλίου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να θυμηθούμε παραδοσιακές γεύσεις ‘που μας μεγάλωσαν’ να τις γνωρίσουμε στις νέες γενιές και ν’ αναδείξουμε τον γαστρονομικό πλούτο και τα εξαιρετικά προϊόντα που διαθέτει ο τόπος μας.

Μέσα από τη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Γαστρονομίας δίνουμε τη δυνατότητα στον παραγωγό, τη μικρή ή μεγάλη επιχείρηση και φυσικά στους συλλόγους να προβληθούν και στον επισκέπτη και το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει και να γευθεί παραδοσιακές γεύσεις, χαρακτηριστικές της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής μας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιβαλλοντικό -Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τη Σχολή ΕΠΑΣ ΟΕΑΔ, παραγωγούς και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλους τους Συλλόγους για τη συνεργασία στην επιτυχία του κοινού στόχου που είναι η ανάδειξη, προβολή και στήριξη των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε επίσης την ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας και όλα τα Μ.Μ.Ε. για την στήριξη στη διοργάνωση”.

Χορηγοί επικοινωνίας του 1ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου είναι η ΕΡΤ Ιωαννίνων και η ΕΡΤ-3.

Δημοσιεύτηκε σε: