Εξαιρετική η αφιερωματική εκδήλωση του ΚΔΑΠ “ΤΟ Μελίσσι” στο Ριζοβούνι

Το βράδυ της Τετάρτης 5-7-2017 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ζηρού “Το Μελίσσι” διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία αφιερωματική εκδήλωση για τα 14 χρόνια λειτουργίας του ΚΔΑΠ στον κατάμεστο αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ριζοβουνίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο ενότητες. Στο πρώτο μέρος μικροί και μεγάλοι θυμήθηκαν δύο ανθρώπους οι οποίοι δημιούργησαν το ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου, ένα από τα 1α ΚΔΑΠ που λειτούργησαν πανελλαδικά ενώ στο δεύτερο οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τραγούδια!.

Την εκδήλωση άνοιξε η εκπαιδευτικός κα Αλεξάνδρα Τσάτσιου η οποία καλωσορίζοντας τους καλεσμένους είπε πως “πρόκειται για μία ξεχωριστή βραδιά για το ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου γιατί εκτός από την καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση, τη βραδιά αυτή θα γίνονταν μία προσπάθεια να θυμηθούν το πώς ξεκίνησε η λειτουργία του ”Μελισσιού” αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής σε δύο ανθρώπους οι οποίοι δημιούργησαν εκ του μηδενός αυτήν την ξεχωριστή μορφή σχολείου, αφήνοντάς τη ως παρακαταθήκη για το χωριό, τον Δήμο αλλά και για όλη την Λάκκα Σουλίου.

Αρχικά αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αδειοδοτήθηκε το ΚΔΑΠ και στις ενέργειες που προέβη ο τότε δήμαρχος πρώην Δήμου Θεσπρωτικού, αείμνηστος, Σπύρος Βάσσης για να καταφέρει να το λειτουργήσει σε εποχές που ο θεσμός των ΚΔΑΠ ήταν στα σπάργανα και άγνωστος στο ευρύ κοινό και την περιοχή μας. Η οικογένειά του εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τη σύζυγο του αειμνήστου, κα Αποστολίδου- Βάσση Μαρία η οποία παρέλαβε την αναμνηστική Πλακέτα από το Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή. Ο Δήμαρχος Ζηρού αναφερόμενος στον Βάσση είπε πως τον είχε γνωρίσει προσωπικά όταν εκείνος ήταν δήμαρχος και είχε καταλάβει πόσο ανήσυχο πνεύμα ήταν, επισημαίνοντας πως είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα απαιτείται να έχει κάθε δήμαρχος τη σημερινή εποχή. Η σύζυγος του αείμνηστου δημάρχου ευχαρίστησε την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζηρού για την τιμητική βραδιά αφήνοντας αιχμές σε όσους όλα αυτά τα χρόνια δεν τον μνημόνευσαν σε καμία εκδήλωσή τους.

Συνεχίζοντας τη ροή της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ΚΔΑΠ και στην πρώτη δασκάλα του την αείμνηστη Παναγιώτα Τσάιμου- Μπούκα η οποία ήταν εκείνη που έδωσε το όνομα στο σχολείο «Το Μελίσσι» και χάραξε τον δρόμο πάνω στον οποίο βάδισαν οι μετέπειτα εκπαιδευτικοί καθιερώνοντας θεματικές ενότητες στην καθημερινότητα των παιδιών όπως κουζινομαγειρέματα, εκπαιδευτικές εκδρομές, κατασκευές, προβολή εκπαιδευτικών ταινιών, γυμναστικές επιδείξεις, παζαράκια, φιλανθρωπικές δράσεις κ.α.

Η οικογένεια της αειμνήστου εκπαιδευτικού εκπροσωπήθηκε από την μητέρα της και την αδελφή της κα Λαμπριμή Τσάιμου η οποία παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. κα Ξώνα Γεωργία.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κα Τσάτσιου αναφέρθηκε στους λόγους που τα ΚΔΑΠ είναι απαραίτητα για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και ενημέρωσε το κοινό για την Ποδηλατοδρομία που διοργανώνει από κοινού το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού και ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον μικρό Βαγγελάκη Παπαβασιλείου που διαγνώστηκε με λευχαιμία και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Ενημέρωσε πως όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση έχει τη δυνατότητα, διότι μολονότι η νοσηλεία του γίνεται από δημόσιο νοσοκομείο οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κέντρα και απαιτούν υψηλό οικονομικό κόστος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός κα Πέτρου Χριστίνα η οποία καλωσόρισε τους μουσικούς (κ. Σκαμνέλο Μάριο στα πλήκτρα και Φλούδα Ανδρέα στο μπουζούκι και στο τραγούδι) αλλά και τα παιδιά επί σκηνής, δίνοντας το έναυσμα για μία τραγουδιστική περιήγηση της ιστορίας της Ελλάδας.

Τη βραδιά έκλεισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζηρού κα Ξώνα Γεωργία η οποία ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικούς για το έργο τους και τους γονείς που στηρίζουν τη συγκεκριμένη δομή, με τη δέσμευση για καταβολή απ’ όλους κάθε δυνατής προσπάθειες για ένα νέο σχολικό έτος περισσότερο δημιουργικό και εποικοδομητικό.

Δημοσιεύτηκε σε: