Μήνυμα Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Xαιρετίζω θερμά τo 2ο Συμπ;osio Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, σε μία πανέμορφη περιοχή, με εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, ιστορία, πολιτισμό και παράδοση, τοπικές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, το Δήμο Ζηρού που σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τους συλλόγους, τους τοπικούς παραγωγούς και τους φιλόξενους κατοίκους που για δεύτερη χρονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμβάλλουν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συμποσίου και στην τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής.

Το Υπουργείο Τουρισμού και εγώ προσωπικά ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ταυτότητα, την αυθεντικότητα και το φιλόξενο πρόσωπο της πατρίδας μας σε κάθε προορισμό.

Όραμά μας και στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο. Με την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας που υλοποιούμε από το 2015, επιδιώξαμε και πετύχαμε την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού. Ανοίξαμε νέες ξένες αγορές επισκεπτών, αναδείξαμε νέους ελληνικούς προορισμούς, αναπτύξαμε το θεματικό τουρισμό, και προσελκύσαμε νέες τουριστικές επενδύσεις.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια, αυξήσαμε τον εισερχόμενο τουρισμό κατά 25% με συνεχή ρεκόρ στις αφίξεις, τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Σε συνέχεια του ρεκόρ των 30 εκατ. επισκεπτών το 2017, το 2018 έχει ξεκινήσει θεαματικά με διψήφια αύξηση, και εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουν τα 32 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα μας.

Με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη επιχειρούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και να διασυνδέσουμε δυναμικά τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή, την αγροδιατροφή, τα τοπικά προϊόντα. Προωθούμε τις αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που οι επισκέπτες μας βιώνουν σε κάθε προορισμό όλο το χρόνο, και έρχονται σε επαφή με τη μοναδική φύση, με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, με τους φιλόξενους ανθρώπους, τις παραδόσεις και τα έθιμα, την τοπική παραγωγή και φυσικά την εξαιρετική γαστρονομία.

Ο τουρισμός είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη. Δημιουργεί οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη στους επαγγελματίες όλων των παραγωγικών κλάδων και στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με νέες πηγές εσόδων, νέα επαγγελματική δραστηριότητα και θέσεις εργασίας.

Είμαστε δίπλα σας σε κάθε δράση για την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή της περιοχής.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε αυτή τη γιορτή του τουρισμού, που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες της παραδοσιακές γεύσεις, αυθεντικές εμπειρίες και πολύ ζεστή φιλοξενία.

Έλενα Κουντουρά

Υπουργός Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε σε: