Τρεις θεατρικές παραστάσεις σε Φιλιππιάδα και Γυμνότοπο!

Αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου ξεχωριστές εκδηλώσεις σε Άσσο και Παπαδάτες

Tρεις θεατρικές παραστάσεις θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες στον Δήμο μας, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα “4ο πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού”.

Πιο συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιουλίου η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού συλλόγου Φιλύρου Θεσσαλονίκης, θ’ ανεβάσει στο χώρο θεατράκι στη Φιλιππιάδα, τη διασκευή του έργου «Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον με τον τίτλο «Σφηνάκια Μολότοφ».

Επίσης στη Φιλιππιάδα και τον ίδιο χώρο την Τετάρτη 1 Αυγούστου το Δημοτικό περιφερειακό θέατρο Ιωαννίνων θ’ ανεβάσει το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐτη “Το τάβλι”.

Εξάλλου στις 3 Αυγούστου η θεατρική ομάδα Γυμνοτόπου θ’ ανεβάσει στον Γυμνότοπο τη θεατρική παράσταση “Αυτές που γίναν ένα με τη γη”.

Ακόμη στις 4 Αυγούστου στον Γυμνότοπο θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση “Σεργιάνι στην παράδοση”. Και τις δύο εκδηλώσεις στον Γυμνότοπο διοργανώνει ο Τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Πάτερ Κοσμάς” και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.

Όσον αφορά τη διασκευή του θεατρικού έργου “Βότκα Μολότοφ” το οποίο θ’ ανεβάσει το Σάββατο 28 Ιουλίου στο χώρο θεατράκι στη Φιλιππιάδα, η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου Θεσσαλονίκης, πρόκειται για μια θεατρική ματιά με κωμικά στοιχεία στις στιγμές της καθημερινότητας, στις ζωές των άλλων, στις ζωές μας.

Η σκηνοθεσία είναι της Φωτεινής Αθανασιάδου, η σκηνογραφία της Αθανασίας Τσουκαλά, υπεύθυνη της παραγωγής είναι η Σουζάνα Κοτζιά ενώ τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Δημήτρης Γαβριήλ. Στην παράσταση παίζουν οι Γιώργος Αθανασιάδης, Σοφία Ταρσένη, Ειρήνη Χατζηαναστασίου, Κυριάκος Ασκητόπουλος, Νίκος Απιδόπουλος, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου, Θεόδωρος Αθανασιάδης, Βικτώρια Κοεμτζοπούλου και Βούλα Ιωαννίδου.

Σχετικά με το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», πρόκειται για ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιφέρεια και το ‘ζωντανεύει’ με εξαιρετική επιτυχία το ΔΗΠΕΘΕ.

Το «Τάβλι» πρωτοανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν και ηθοποιούς τους Νικήτα Τσακίρογλου και Γιάννη Μόρτζο. Στην Ήπειρο πρωτοπαρουσιάστηκε επαγγελματικά από τον ΟΗΘ το 1977 και τους ρόλους ερμήνευσαν οι Παντελής Παπαδόπουλος και Γιώργος Τζέρπος.

Λίγα λόγια για το έργο: Η απώλεια της αθωότητας, η γέννηση της ταυτότητας του «Νεοέλληνα» που κάνει τα πάντα για «να πιάσει την καλή» και να βολευτεί, ο εκφυλισμός των κοινωνικών σχέσεων και ο υποβιβασμός τους σε σχέσεις βρώμικης διαμεσολάβησης, τα μάταια όνειρα πλουτισμού, η μοναχικότητα του ανθρώπου μέσα στην πρέσα του απάνθρωπου συστήματος που ζούμε, όλα αυτά είναι στοιχεία που παραμένουν δυστυχώς πιο επίκαιρα από ποτέ μέσα στην σύγχρονη τεχνητή κρίση του συστήματος και υπό το φως νέων σκανδάλων στον πολιτικό στίβο.

Στόχος είναι αυτή η γνήσια λαϊκή παράσταση να έρθει κοντά στους ανθρώπους του λαού και του μόχθου σε αναπάντεχα σημεία ως ένα είδος ευχάριστης και απροσδόκητης θεατρικής έκπληξης και κοινωνικού «ξυπνήματος».

Σκηνοθεσία – Μουσική: Κώστας Γάκης.

Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Richard Anthony.

Ηθοποιοί: Θανάσης Μιχαηλίδης, Στέλιος Νίνης.

Σημειώνεται ότι και οι φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, γίνονται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ‘4ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού’, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν ανακοινώσει οι σύλλογοι, έχει ως εξής:

27 Ιουλίου: Άσσος: Αντάμωμα Ασσιωτών (Σύλλογος Αποδήμων Ασσιωτών “Ο Μάρκος Μπότσαρης”).

27 Ιουλίου: Παπαδάτες (Ώρα 8.30 μ.μ.): Παρουσίαση του τιμητικού λευκώματος “Γυναίκες Ηπειρώτισσες – ξαφνιάσματα της Φύσης” του συγγραφέα Σωκράτη Βασιλείου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών “Ο Άγιος Κοσμάς”.

28 Ιουλίου: Άσσος (ώρα 8.00 μ.μ.): Τιμητική εκδήλωση για δωρητές – μουσικούς.

29 Ιουλίου: Άσσος: Αθλητικές εκδηλώσεις (Σύλλογος Αποδήμων Ασσιωτών “Ο Μάρκος Μπότσαρης”.

29 Ιουλίου: Λίμνη Ζηρού: 3ο Zero Lake Run: Αθλητική εκδήλωση τρεξίματος ανωμάλου δρόμου με διοργανωτή το Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.

31 Ιουλίου: Κλεισούρα – Πέντε Πηγάδια: Εκδήλωση στο Κάστρο.

31 Ιουλίου – 1η Αυγούστου: Ν. Κερασούντα: Διήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Ποντίων

1 Αυγούστου: Κρανιά: Μουσική εκδήλωση στη θέση Αγνάντιο.

1 Αυγούστου: Φιλιππιάδα: Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων.

3 Αυγούστου: Γυμνότοπος: Θεατρική παράσταση.

4 Αυγούστου: Θεσπρωτικό: Εκδήλωση του Συλλόγου “ΑΠΟΛΛΩΝ” (Φιλαρμονική Θεσπρωτικού).

4 Αυγούστου: Γυμνότοπος: Εκδήλωση “Σεργιάνι στην παράδοση” με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων και παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη. Διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος “Πάτερ Κοσμάς”.

5 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Rock festival με τον τίτλο “Rapido Molino”.

6 Αυγούστου: Κερασώνας: Παραδοσιακό πανηγύρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

6 Αυγούστου: Κρανιά: Γιορτή κτηνοτρόφου με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο.

8 Αυγούστου: Κερασώνας: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

9 Αυγούστου: Ν. Κερασούντα: Θεατρική παράσταση με θέμα τη ‘Γενοκτονία’ των Ποντίων. Διοργανώτρια η Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

11 Αυγούστου: Ελιά Τ.Κ. Νικολιτσίου: Νταρανίτικο αντάμωμα με διοργανωτή το Μορφωτικό σύλλογο Ελαίας.

10-11 Αυγούστου: Zero festival στη λίμνη Ζηρού από το Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.

11 Αυγούστου: Ζερβό: Μουσική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Πασχαλιάδα’.

11-12 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Αθλητικές δράσεις.

12 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: 10o ΑCHERON RIVER PARTY με διοργανωτή τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών. .

12 Αυγούστου: Παλαιά Φιλιππιάδα: Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου με διοργανωτή τον Α.Ο. Φιλιππιάδας.

13 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Εκδήλωση για παιδιά, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών.

13 Αυγούστου: Ανώγειο. Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγειατών.

14 Αυγούστου: Άγιος Γεώργιος: Συναυλία με το συγκρότημα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Πλατανόδασος (βράδυ). Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου.

14 Αυγούστου: Ριζοβούνι: Παραδοσιακό πανηγύρι.

15 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Αντάμωμα Γοργομυλιωτών.

15 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

13 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Rock Festival με τον τίτλο Rapido Molino.

23 Αυγούστου: Παπαδάτες: Μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Κοσμά, με διοργανώτρια την Τ.Κ. Παπαδατών και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Άγιος Κοσμάς”.

24 Αυγούστου: Λίμνη Ζηρού: Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Περί Βιβλίου Φιλιππιάδας.

Δημοσιεύτηκε σε: