Συστράτευση και κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό

Μεγάλη παραμένει η αναστάτωση και η ανησυχία των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και κατοίκων του Θεσπρωτικού αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Το θέμα μετέφερε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής της Ν. Δ. Ν. Πρέβεζας κ. Στέργιο Γιαννάκη (η επιστολή επισυνάπτεται) ενώ τη συμπαράσταση εξέφρασαν όμοροι Δήμοι και αρκετοί φορείς, με τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση να αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Το θέμα, το οποίο ο Δήμος Ζηρού θεωρεί ύψιστης σημασίας θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018.

Η ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας της Ν.Δ. κ. Στέργιου Γιαννάκη έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας αναστέλλεται η λειτουργία τους Υποκαταστήματος που εδρεύει στην πόλη του Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού Πρεβέζης.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν φυσικό, έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Από το ανωτέρω Υποκατάστημα εξυπηρετούνται 32 χωριά με πληθυσμό 16.213 κατοίκους, αφού η πόλη του Θεσπρωτικού αποτελεί το οικονομικό και γεωγραφικό τους κέντρο. Αποτελεί δε αναπόσπαστο κρίκο των υπηρεσιών που προσφέρουν και άλλοι δημόσιοι φορείς της πόλης όπως είναι το Κέντρο Υγείας, ο Αστυνομικός Σταθμός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κτηνιατρείο, η Δασοφυλακή, το Υποθηκοφυλακείο – Συμβολαιογραφείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο – Λύκειο, Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Σας επισημαίνω δε ότι εκτός από τους δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εμπιστεύονται τις συναλλαγές τους στο συγκεκριμένο Υποκατάστημα, τους χιλιάδες κατοίκους αλλά και τους τουρίστες και επισκέπτες, καθημερινά συναλλάσσονται και ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία μετακίνησης στα άλλα αστικά κέντρα του Νομού μας – συγκεκριμένα στην Πρέβεζα και τη Φιλιππιάδα που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το Θεσπρωτικό – λόγω προβλημάτων υγείας, οικονομικών προβλημάτων και ελλιπών δρομολογίων του ΚΤΕΛ.

Με την κοινή διαπίστωση ότι η λειτουργία του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού είναι αφενός απολύτως αναγκαία για την περιοχή και αφετέρου κερδοφόρα,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  • Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού;

  • Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να επανεξεταστεί το θέμα και να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, των Φορέων και των κατοίκων της περιοχής προλαμβάνοντας και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους;

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε σε: