Με επιτυχία έγινε σήμερα η ημερίδα διαβούλευσης για την “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Ν. Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας” στη Φιλιππιάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, ημερίδα με θέμα: Διαβούλευση επί του Σχεδίου Μελέτης Οργάνωσης Φορέα Διαχείρισης για το έργο της κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς ύδρευσης Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας”.

Η διαβούλευση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και επεξεργασίας Λυμάτων (Δ18) σε συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού, στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Ν. Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης που ξεκινά από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού και την σύσταση ενιαίου συνδέσμου διαχείρισης.

Τέθηκαν σχετικά ζητήματα αλλά και προβληματισμοί από τους δημάρχους Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή, Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, τους προέδρους και εκπροσώπους των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας, αλλά και απλούς κατοίκους που συμμετείχαν στη διαβούλευση. Από την πλευρά του Δήμου Ζηρού, παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασίδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Απόστολος Γιολδάσης, Ζήκος Ρεμπής, η κα Ελένη Γεωργάνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου και κα Ανατασία Καραπάνου, καθώς και υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, υπογράμμισε τη σημαντική θέση και εκπροσώπηση του Δήμου και της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου όπου αναβλύζουν οι πηγές και υδρεύονται τόσες περιοχές, αλλά και την αναγκαιότητα ενός ενιαίου συνδέσμου διαχείρισης. Επίσης τόνισε την ανάγκη ο νέος φορέας που θα συσταθεί να έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να είναι αποτελεσματικός και να δίνει νέες προοπτικές στο όλο έργο.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου κ. Χρήστος Ρίζος, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις πηγές ζήτησε να συμπεριληφθούν στο έργο κατασκευής νέων αγωγών και παρεμβάσεις στην Τ.Κ., στις πηγές και πέριξ αυτών, οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού αλλά και της αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου των πηγών. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης εκπροσώπησαν υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης και επεξεργασίας Λυμάτων (Δ18) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Δημοσιεύτηκε σε: