Εγκρίθηκε από το “Πράσινο Ταμείο” πρόταση του Δήμου για τοποθέτηση 12 νέων βυθιζόμενων κάδων σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό

Μετά την έγκριση πρότασης του Δήμου, ύψους 172.000 ευρώ, από το ‘Πράσινο Ταμείο’, 12 νέοι υπόγειοι κάδοι έρχονται ν’ αναβαθμίσουν αισθητικά και περιβαλλοντικά τη Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό

 Τη συστηματική και διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, που καταβάλει η διοίκηση του Δήμου Ζηρού, ήρθε να ενισχύσει η έγκριση από το ‘Πράσινο Ταμείο’, πρότασης του Δήμου για την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η τοποθέτηση 12 νέων υπόγειων κάδων, προϋπολογισμού 171.113.60 ευρώ, που προστίθενται στους τρεις οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί και λειτουργούν στην πόλη της Φιλιππιάδας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια ειδικού τύπου απορριμματοφόρου.

Με το σύστημα των υπόγειων βυθιζόμενων κάδων -εκτός των άλλων- επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας κεντρικών και πολυσύχναστων σημείων των δύο πόλεων, αποφεύγεται η έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα, εκλείπουν φαινόμενα όχλησης από ανάδυση οσμών αλλά και οι δυσάρεστες εικόνες των ξεχειλισμένων κάδων κλπ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων αλλά και η υγιεινή των σημείων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εξασφαλίστηκε η έγκρισή της από το Πράσινο Ταμείο, σε διάστημα μόλις δυο μήνες από την υποβολή της.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νκόλαος Καλαντζής σημείωσε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος του Δήμου μας, εξασφαλίσαμε έγκριση από το ‘Πράσινο Ταμείο’ και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν  12 ακόμη υπόγειοι κάδοι, στη Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό. Πρόκειται για έργο ουσίας, το οποίο με τη συνεργασία επιχειρηματιών και κατοίκων, θ’ αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά τις δύο πόλεις».

Δημοσιεύτηκε σε: