‘Πλημμύρισε’ από παιδικά χαμόγελα το δημοτικό στάδιο Θεσπρωτικού στην ξεχωριστή εκδήλωση «Παιχνίδια χωρίς σύνορα»

Μία ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη παιδικά χαμόγελα και παιχνίδια, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο «Κατερίνα Θάνου» στο Θεσπρωτικό την Τετάρτη 11 Αυγούστου. Εξήντα παιδάκια με την επίδειξη από τους γονείς και κηδεμόνες τους αρνητικού self test, συμμετείχαν στα ‘παιχνίδια χωρίς σύνορα» που έγιναν για 10η φορά φέτος, με έντονο τον κοινωνικό χαρακτήρα καθώς συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ», τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού, τον ΑΓΟΘ, τον Κεραυνό Θεσπρωτικό και τον Α.Κ. Ταε Κβον Ντο Δήμου Ζηρού.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, ηλικίας από 4 ετών έως 15 ετών, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες οι οποίες εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο και κυκλικά έμπαιναν σε μία αθλοπαιδιά.

Στον 1ο σταθμό βρίσκονταν ο Α.Γ.Ο.Θ. δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη ρακέτα και το άθλημα της αντισφαίρισης.

Στον 2ο  ο Α.Κ.TAEKWONDO Δήμου Ζηρού παρουσίασε στα παιδιά βασικές τεχνικές του αθλήματος και αυτοάμυνα.

Στον 3ο είχε την τιμητική της η ‘στρογγυλή θεά’ και το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στα σουτ και την ευστοχία τους και σε εμπόδια που τους είχαν τεθεί.

Στον 4ο έγινε παρουσίαση του αθλήματος άλμα εις μήκος.

Στον 5ο τα παιδιά γνώρισαν τη σκυταλοδρομία.

Στον 6ο έγιναν αγώνες ταχύτητας και τσουβαλοδρομίες, ενώ στον 7ο που απευθύνονταν σε μικρότερα παιδιά είχαν την τιμητική τους οι μουσικές καρέκλες.

Στο κλείσιμο όλα μαζί τα παιδιά αγωνίστηκαν στη διελκυστίνδα και χόρεψαν ένα παραδοσιακό τραγούδι «Το μήλο μου κόκκινο», με το οποίο έκλεισε η εκδήλωση.

Στους αγωνιστικούς σταθμούς βρίσκονταν: Από το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού οι εκπαιδευτικοί  Αλεξάνδρα Τσάτσιου και Χριστίνα Πέτρου, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού η γυμνάστρια Γεωργία Δράκου καθώς και τα μέλη της διοίκησης Κώτση Χρυσούλα, Τζόλου Φωτεινή, Μαλέσκου Αναστασία, από τον ΑΓΟ Θεσπρωτικού ο δάσκαλος του ΤΕΝΙΣ Παπαβασιλείου Χρήστος και από τη Διοίκηση η Ευαγγελία Παναγιώτου και ο Μιχάλης Παππάς. Από το Α.Κ.TAE KWON DO Δήμου Ζηρού οι αναγνωρισμένοι από την Γ.Γ. Αθλητισμού Προπονητές Θεοδώρα Τσεκούρα και Βασίλειος Τσιάτσος. Πανταχού παρών στις εκδηλώσεις και στους αγωνιστικούς σταθμούς ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ Πανούσης Θεόδωρος, καθώς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού Ερμίνα Γεωργαλή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Θεόδωρος Κάλλης, πρόεδρος της επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και ο πρόσεδρος Ν.Π.Δ.Δ. κ. Δημήτρης Πάντος.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Δημοσιεύτηκε σε: