Μήνυμα δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή τη σημερνή Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων. Είναι η μέρα που μας υπενθυμίζει ότι οι μεγαλύτερες γενιές, είναι οι γονείς που μας μεγάλωσαν, μας πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη τους, μας στήριξαν και μας καθοδήγησαν σε εποχές δύσκολες. Είναι οι δάσκαλοί μας και γενικά οι άνθρωποι στους οποίους χρωστάμε το ζην αλλά και το ευ ζην.

.Οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για μία καλύτερη ζωή και τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν πολυεπίπεδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, έχουν ανάγκη ν’ απολαύσουν τους κόπους της ζωής τους, να βγουν από την αποξένωση και ν’ αναβαθμίσουν τον κοινωνικό τους ρόλο.

Το καλύτερο δώρο για την προσφορά και την ψυχολογική αλλά και οικονομική υποστήριξη που παρέχουν οι ηλικιωμένοι στα παιδιά και τα εγγόνια τους, είναι η αγάπη, η συντροφικότητα, η φροντίδα και η ευγνωμοσύνη. Nα τους δείχνουμε πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή μας.

Για τον Δήμο μας αποτελούν βασική προτεραιότητα της κοινωνικής μας πολιτικής.

Το παιδί που είμαστε βέβαιοι ότι ουδέποτε έπαψε ζει μέσα τους, ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μην τούς εγκαταλείψει ποτέ…

Με απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας εύχομαι καλό μήνα και καλή χειμερινή περίοδο με υγεία σε όλες και όλους».

Δημοσιεύτηκε σε: