Σπουδαίο το έργο του Κέντρου Κοινότητας

Πολυεπίπεδο και σημαντικό είναι το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας. Από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2017 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, έχει διαχειριστεί και εξυπηρετήσει περίπου 3.000 αιτήματα πολιτών, ενώ στα μητρώα του είναι εγγεγραμμένοι 670 ωφελούμενοι. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας η συμβολή του -όπως βέβαια και του Κοινωνικού Παντοπωλείου- στη στήριξη κι εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας υπήρξε άκρως πολύτιμη και καθοριστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την εξυπηρέτηση συνδημοτών μας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων, η συγκεκριμένη δομή παρέχει κοινωνική και ψυχολογική στήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Επίσης τα Κέντρα Κοινότητας απευθύνονται σε μετανάστες, Ρομά με σκοπό τη στήριξη στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού στεγάζεται στις εργατικές κατοικίες στο Θεσπρωτικό.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2683 0 32919

Δημοσιεύτηκε σε: