Επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας στον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή

Αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας το οποίο έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament Ambassadors Schools -EPAS), στο οποίο αρίστευσε για τη συμμετοχή του μεταξύ σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και πρώτευσε σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου κατά το σχολικό έτος 2021- 2022, επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κες Αναστασία Παλιάτσου και Ευγενία Μάστορα, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη θετική ανταπόκριση και στήριξη της προσπάθειάς τους και τον ενημέρωσαν για το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξίδι και την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισαν στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συμμετείχαν στην Ολομέλεια της Euroscola την 28η Φεβρουαρίου 2023 με θέμα: “Towards a sustainable food system: The European Union’s strategy” στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν δώδεκα μαθητές/τριες από τη Β’ τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας. Πιο συγκεκριμένα οι: Αναγνωστόπουλος Πέτρος, Κολοβάτσιος Ιωάννης, Παπαδιώτη Ιωάννα, Ράγκος Παναγιώτης-Φανούριος, Συμεωνίδη Μελίνα-Χαρά και Γ’ τάξης Αμανατίδου Κυριακή-Ευαγγελία, Μίχα Νίκη, Μπαθόρια Μελίνα, Μπαλάφα Μαρία, Μπατίλας Βασίλειος, Πλατσούκα Θεοδώρα-Ζωή, Τάγκας Τηλέμαχος-Αλέξανδρος, καθώς και οι δύο Υπεύθυνες Καθηγήτριες για την υλοποίηση του Προγράμματος, κα Αναστασία Παλιάτσου και κα Ευγενία Μάστορα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Κάλλης.

Σημειώνεται ότι στους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, τους συνεχάρη για τη σπουδαία διάκριση και τους ευχήθηκε ‘πάντα επιτυχίες’ και ‘καλή πρόοδο’.

Δημοσιεύτηκε σε: