Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ζηρού για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των Σχολείων του Δήμου Ζηρού για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στον αθλητικό χώρο παρακείμενα του Δημαρχείου Φιλιππιάδας όπου τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά την εκδήλωση βράβευσης, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Followgreen και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, της Recycom και της «Αειφορικής Ηπείρου» τα πρώτα Σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ζηρού για να αναδείξει και να καλλιεργήσει από τις μικρές ηλικίες την κουλτούρα της ανακύκλωσης.

Ο διευθυντής της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Μιχάλης Ηλίας, αφού συνεχάρη από την πλευρά του μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και τον Δήμο Ζηρού για την πρωτοβουλία οργάνωσης του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης, τόνισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση. Τα παιδιά εκτός από την μόρφωσή τους πρέπει να καλλιεργούν και την τέχνη της ζωής. Η ανακύκλωση είναι μία από αυτές και αν ο καθένας στο σπίτι του κάνει αυτό που πρέπει, τότε όλος ο κόσμος θα είναι καθαρός”.

Η κα Ράνια Κλάπα, εκπρόσωπος της “Αειφορικής Ηπείρου” πέρα από τα συγχαρητήρια προς τα Σχολεία και τον Δήμο Ζηρού, τόνισε τη συνεχή στήριξη της “Αειφορικής Ηπείρου” στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, ενώ κάλεσε μαθητές και γονείς να επισκεφθούν το εργοστάσιο για να δουν από κοντά την πορεία των ανακυκλώσιμων ειδών, μέχρι να πάρουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Τις απονομές στα Σχολεία έκαναν: Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Μαρία Γάλλιου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης.

Στα Νηπιαγωγεία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου. Τη δεύτερη θέση το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας και την 3η το 4ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας.

Στα Δημοτικά Σχολεία την πρώτη θέση κατέλαβε το Δημοτικό Νέας Κερασούντας με δεύτερο το Δημοτικό Γοργομύλου.

Από τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρώτευσε το ΓΕΛ Φιλιππιάδας.

Δημοσιεύτηκε σε: