Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Θεσπρωτικού

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 2 Αυγούστου, τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Θεσπρωτικού από τον Οργανισμό Δ.Δ. του Δήμου Ζηρού, σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, στο πέτρινο κτίριο του Δημαρχείου Θεσπρωτικού.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτριος Πάντος, μίλησε για την ίδρυση και λειτουργία της δομής και ζήτησε από τους ηλικιωμένους να δημιουργήσουν τη δική τους δημιουργική ομάδα, που θα διοργανώνει μία σειρά από δραστηριότητες και κοινωνικές δράσεις.

«Η διατήρηση των παραδόσεων, ηθών και εθίμων του τόπου μας, η διοργάνωση εκδρομών και όχι μόνο, είναι κάτι που με βάση την εμπειρία και από τις άλλες δομές ΚΑΠΗ, μπορούν και πραγματώνουν τα μέλη τους» τόνισε σχετικά.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, από την πλευρά του, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα σε αυτό το υπέροχο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού και κουβαλάει αναμνήσεις και συναισθήματα, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Θεσπρωτικού, γνωστό ως ΚΑΠΗ.

Είναι η 4η δομή ΚΑΠΗ στον Δήμο μας μετά τη Φιλιππιάδα, τη Νέα Κερασούντα και τον Άγιο Γεώργιο και η 3η που ιδρύουμε στο Θεσπρωτικό, καθώς ήδη λειτουργούν εδώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας. Ανοίγουμε δομές και προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να προσφέρουμε κοινωνική φροντίδα.

Η δημιουργία δομής ΚΑΠΗ στο Θεσπρωτικό ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής και συνεχίζουμε».

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, και του προέδρου του Οργανισμού Δ.Δ. Δήμου Ζηρού κ. Δημήτριου Πάντου, παραβρέθηκαν: Ο αντιδήμαρχος κ. Ρεμπής Ζήκος, ο  δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Πανούσης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Κάλλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Τάσης, η πρόεδρος του Θεσπρωτικού κα Ερμίνα Γεωργαλή, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Νικολιτσίου κ. Θεόδωρος Δρόσος και Νέα Κερασούντας κ. Δημήτριος Καραβασιλείου, ο πρώην δήμαρχος του πρ. Δήμου Θεσπρωτικού κ. Βασίλειος Καινούργιος, υποψήφιοι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και αρκετοί κάτοικοι.

 

Δημοσιεύτηκε σε: