Εκπαιδευτική δράση από το φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο «Planetarium on the Go» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Φιλιππιάδα

Εκπαιδευτική δράση με αντικείμενο τη γνώση και την εξερεύνηση του διαστήματος, η οποία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στην κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας, από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο «Planetarium on the Go».

Το Φορητό Πλανητάριο και τα τηλεσκόπια θα βρίσκονται στην κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας τις ώρες 12.00 -15.30 & 17.30 -21.30.

Η εκπαιδευτική παράσταση διοργανώνεται δωρεάν από την Π.Ε. Πρέβεζας με συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ.

Σημειώνεται ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο παρέχει μία υψηλής ποιότητας, συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Αποτελεί μοναδική οπτικοακουστική διδακτική παράσταση, η οποία συμβάλλει στην κατανόηση του σύμπαντος, διευρύνει τους ορίζοντες των θεατών και αποκαλύπτει όλα όσα περιβάλλουν τη Γη ορίζοντας και τη θέση της στο σύμπαν.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν με το τηλεσκόπιο τον Ήλιο με ειδικά φίλτρα την ημέρα ή τον έναστρο ουρανό το βράδυ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope, θα υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού, νεφελώματα και αστρικά σμήνη.

Δημοσιεύτηκε σε: