Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια ο Δήμος Ζηρού

> Γ. Ζυγούρης: Προοπτική για σημαντικά έργα στο Δήμο μας

Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια είναι πλέον ο Δήμος Ζηρού. Η συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο επικυρώθηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Δικτύου που έγινε στα Τρίκαλα, στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ζυγούρης είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον κ. Παπαστεργίου στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο ανοίγει την πόρτα της πρόσβασης σε επιπλέον πόρους για έργα από το “Πράσινο Ταμείο”, με τον Πρόεδρο του οποίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος στην εκδήλωση.

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα με τον Πρόεδρο του Ταμείου κ. Ανδρουλάκη. Είναι αλήθεια οτι υπάρχει μεγάλη προοπτική για σημαντικά έργα μέσα από τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια και μέσω της συνεργασίας με το Πράσινο Ταμείο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αισιόδοξοι για την κίνηση να συμμετέχουμε στο Δίκτυο. Προσπαθούμε να μην χάνουμε πόρους για έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος μας” ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης.

Παράλληλα, στην Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός της δράσης του Δικτύου, καθώς και αρχαιρεσίες, ενώ υπεγράφη και σχετικό Μνημόνιο του Δικτύου με το Υπουργείο με στόχο τη χρήση της τεχνολογίας και επιτευγμάτων της συνολικότερα για την προστασία της φύσης και ειδικότερα για τα ποτάμια.

Δημοσιεύτηκε σε: