Πρόσκληση εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 ΔΕΥΤΕΡΑ   24-3-2014

11:00 Ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζηρού , για τη σημασία της Εθνικής Εορτής  καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές και μαθήτριες αυτών, εμπνευσμένες από τον αγώνα του ΄21.

ΤΡΙΤΗ   25-3-2014

Α. Για την Δημοτική Κοινότητα Φιλιππιάδας

07:15 Παιάνισμα εθνικών θουρίων και εμβατηρίων από την Φιλαρμονική. Την ίδια ώρα   θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

09:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Βησσαρίωνα.

10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση.Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μπιζανομάχων της  πόλης, στη μνήμη των νεκρών των εθνικών μας αγώνων, από τους εκπροσώπους των δημόσιων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων που θα μετέχουν στην εορτή.

11:30 Παρέλαση των μαθητών των σχολειών στην οδό Μπιζανίου.

Β. Για την Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού

07:00 Η Φιλαρμονική  θα παιανίσει εμβατήρια και Εθνικούς σκοπούς στους κεντρικούς δρόμους του Θεσπρωτικού και οι   καμπάνες των  Εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο Πεσόντων  από τους εκπροσώπους των δημόσιων αρχών, συλλόγων και σχολείων.

10:45Παρέλαση των μαθητών των σχολείων στην κεντρική πλατεία του Θεσπρωτικού. Ακολουθούν παραδοσιακοί  χοροί από το Μορφωτικό σύλλογο Θεσπρωτικού.

Γ. Για την Δημοτική Ενότητα Ανωγείου, για την Δημοτική Ενότητα Κρανέας και για όλες  τις  Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζηρού.

07:30 Με μέριμνα των Ιερέων θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των

           Εκκλησιών.

09:00 Δοξολογία στις Εκκλησίες των Τοπικών Κοινοτήτων.

09:30 Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στο μνημείο Ηρώων των Τοπικών Κοινοτήτων και κατάθεση στεφάνων από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπροσώπους σχολείων και συλλόγων.

 

Δημοσιεύτηκε σε:

Αφήστε μια απάντηση