Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 1η Γιορτή Ανακύκλωσης Δήμου Ζηρού

Τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες φροντίζει η οργανωτική ομάδα του Δήμου Ζηρού και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, ώστε η 1η Γιορτή για την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στους χώρους της Παιδόπολης και στη Λίμνη Ζηρού, να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης εν όψει της έναρξης του προγράμματος ανακύκλωσης από το Δήμο Ζηρού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Πέρα από τους διοργανωτές που όπως προαναφέραμε είναι ο Δήμος Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Πρέβεζας και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:

            α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και πολιτών για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης που ξεκινάει στο Δήμο μας καθώς η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων.

β)  η ανάδειξη καλών πρακτικών από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση ή σε ζητήματα του περιβάλλοντος, που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος,

καθώς και

γ) η καλλιέργεια συνεργασίας και συνύπαρξης στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής στο μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον του δάσους και της λίμνης Ζηρού.

Στη δράση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές. Θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με ομιλίες, αφήγηση παραμυθιών, δρώμενα και τραγούδια για την ανακύκλωση για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Θα συνεχιστεί στις 11:00 π.μ. με δράσεις για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με καθαρισμό της διαδρομής προς τη λίμνη Ζηρού και συμμετοχή σε δρώμενα για την ανακύκλωση. Τα παιδιά θα φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά από το σπίτι και το σχολείο τους τα οποία θα ρίξουν στους ειδικούς κάδους που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης. Επιπλέον θα λειτουργήσει χώρος έκθεσης για αφίσες, πόστερ ή κατασκευές σχετικής θεματολογίας που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις με προσφορές για τους μαθητές, τις οποίες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις του Δήμου για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης θα συνεχιστούν και με άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες Πληροφορίες:

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού, κος Παπαβασιλείου: 6936686164,

 ΚΠΕ Φιλιππιάδας: 2683029031

afisa_anakyklwsh

Δημοσιεύτηκε σε: