Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της Σχολικής Κοινότητας για την ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» (Κυριακή 14 Ιουνίου – ώρα 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας)

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας για την ημερίδα με τίτλο: “Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Την ημερίδα  διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου προϊστάμενος του τμήματος ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα εξαρτήσεων των νέων όπως είναι το διαδίκτυο, το κάπνισμα, ο τζόγος και τα ναρκωτικά, ενώ στη συνέχεια θα δεχτεί ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε σχετική δήλωση σημειώνει: «Το ισχυρότερο εφόδιο ενάντια σε κάθε μορφή εξαρτήσεων είναι η γνώση. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας, να δίνουμε καθημερινά, και όλοι μαζί, τη μάχη για την αποφυγή κάθε δυσάρεστης κατάστασης, τόσο για τα ίδια, όσο και για τους γονείς τους.

Σε μία  εποχή αβεβαιότητας και μειωμένης ελπίδας κατά την οποία οι νέοι  αποτελούν -όπως πάντα- τον πιο ευάλωτο στόχο, ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως η ημερίδα της Κυριακής, να φέρει στο επίκεντρο αυτά τα ζητήματα και να παρέχει στους γονείς την καλύτερη δυνατή ενημέρωση.  Θέλω να καλέσω όλους τους γονείς και κηδεμόνες του Δήμου μας αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ενημερωτική ημερίδα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕΘΕΑ για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία».

Το πρόγραμμα άλλων εκδηλώσεων

Εξάλλου την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σχολική εκδήλωση στην Πλατεία Παπανδρέου (Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας) με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Χορωδίας Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας (ώρα 8.00 μ.μ. -χώρος θεατράκι).

Το πρόγραμμα των αμέσως επόμενων ημερών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015», έχει ως εξής:

Παρασκευή 19 Ιουνίου: Συναυλία στην Κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας με την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Γερμανίας.

Κυριακή 21 Ιουνίου:  Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων ενορίας Αγίου Βησαρίωνα, τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Φιλιππιάδας και τους KrotalArta (Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. στο θεατράκι, με διοργανωτή τον Δήμο Ζηρού).

Δευτέρα 22 Ιουνίου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (ώρα 9.00 μ.μ) με διοργανωτή τον Δήμο Ζηρού και τη συμμετοχή της αδελφότητας  Ανωγειατών.

Τρίτη 23 Ιουνίου: Φιλιππιάδα: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (Διοργανωτής Δήμος Ζηρού,  με τη συμμετοχή του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου  Νέας Κερασούντας , του Συλλόγου Συρακιωτών Φιλιππιάδας, του Φιλολογομορφωτικού  Συλλόγου Φιλιππιάδας, του Πολιτιστικού συλλόγου Κερασώνας και του εξωραϊστικού εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Παλιάς Φιλιππιάδας).

Δημοσιεύτηκε σε: