Ο Δήμος Ζηρού με απόφαση του Δ.Σ. στηρίζει την υποψηφιότητα: «Ιωάννινα –Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Ο Δήμος Ζηρού με απόφαση που έλαβε κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου δηλώνει την στήριξή του στη διεκδίκηση της υποψηφιότητας: «ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών η οποία έχει ήδη προσλάβει Πανηπειρωτικές – αλλά και ακόμη μεγαλύτερες- διαστάσεις, για την διεκδίκηση του τίτλου: «ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Ο Δήμος Ζηρού μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και την διοργάνωση και στήριξη μίας μεγάλης γκάμας εκδηλώσεων σε όλο το εύρος του Δήμου, επιζητά, όχι μόνο την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, αλλά και την διαρκή επέκταση των πολιτιστικών οριζόντων του τόπου μας. Αυτό πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί απλώς ζητούμενο αλλά και μέσο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Είμαστε βέβαιοι ότι η επιτυχία της διεκδίκησης του τίτλου: «ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2001», θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και για τον λόγο αυτό θα είμαστε ενεργοί υποστηρικτές και συμπαραστάτες» σημείωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Δημοσιεύτηκε σε: