Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό. Τρεις νέες εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.

Όλα είναι έτοιμα για το 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ το οποίο θα αρχίσει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στον Αθλότοπο Θεσπρωτικού και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουλίου. Σύλλογοι, παραγωγοί και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εγρήγορση για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να παρουσιάσουν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της περιοχής και ν’ αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ-3 και ΕΡΤ Ιωαννίνων και υποστηρικτές όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Στο μεταξύ τρεις εξαιρετικές εκδηλώσεις ανακοίνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου οι οποίες προστίθενται στο ήδη πλούσιο καλεντάρι του ‘3ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού’.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εκδηλώσεις:

16 Ιουλίου: Η θεατρική ομάδα Ραφτανιτών θα ανεβάσει το έργο “Γκόλφω… μέχρι δακρύων”.

17 Ιουλίου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

4 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ζίτσας. Θα ανεβάσει το έργο: “Ράφτης κυριών”. Θα πραγματοποιηθεί από τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με είσοδο ελεύθερη (Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.).

Πέρα από το 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Λάκκας Σουλίου και τις δύο εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στις 16 και 17 Ιουλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της εβδομάδας περιλαμβάνει ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου στη Νέα Κερασούντα θα πραγματοποιηθεί Δημοτική βραδιά με διοργανωτή τον σύλλογο “Κατσαντώνης”.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου στη λίμνη Ζηρού ο Σύλλογος “Περί Βιβλίου” Φιλιππιάδας διοργανώνει εξαιρετική μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Κορακάκη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει ως εξής:

14-15-16 Ιουλίου: Θεσπρωτικό (Aθλότοπος): 1ο Συμπόσιο γαστρονομίας τοπικών γεύσεων και προϊόντων, με διοργανωτή το Δήμο Ζηρού, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο πρ. Δ. Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, τοπικούς συλλόγους, παραγωγούς και επιχειρήσεις.

15 Ιουλίου: Λίμνη Ζηρού: Μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Κορακάκη, με διοργανωτή τον σύλλογο “Περί Βιβλίου” Φιλιππιάδας.

16 Ιουλίου: Άγιος Γεώργιος: Η θεατρική ομάδα Ραφτανιτών θα ανεβάσει το έργο “Γκόλφω” με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.

17 Ιουλίου: Άγιος Γεώργιος: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, (Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου).

19 Ιουλίου: Κερασώνας: Ημερήσιο θρησκευτικό πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στον Άνω Κερασώνα.

19 & 20 Ιουλίου: Άγιος Γεώργιος: Πανηγύρι για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία.

20 Ιουλίου: Ανώγειο: Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία.

20 Ιουλίου: Μελιανά: Ημερήσιο πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία με “ζωντανή” παραδοσιακή μουσική.

22 Ιουλίου: Νέα Κερασούντα: Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα του Τσαχουρίδη από τον Ποντιακό Σύλλογο.

23 Ιουλίου: Θεσπρωτικό: Ποδηλατοδρομίες, για μικρούς και μεγάλους, με διοργανωτές τον Μορφωτικό Σύλλογο και το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού (Ριζοβουνίου).

24 Ιουλίου: Ανώγειο: Πανηγύρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Άννης.

25 Ιουλίου: Βούλιστα Παναγιά: Εκδήλωση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

28 Ιουλίου: Άσσος: Εκδήλωση “Αντάμωμα” των Ασσιωτών με διοργανωτή τον Σύλλογο Απόδημων Ασσιωτών “Μάρκος Μπότσαρης”.

29-30 Ιουλίου: Γαλατάς: Εκδήλωση για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την κατασκευή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

29 Ιουλίου: Άσσος: Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου και παρουσίαση του βιβλίου του Ασσιώτη συγγραφέα κ. Παύλου Χρήστου με τίτλο: “Η εκκλησιαστικο-θρησκευτική ζωή των Ασσσιωτών”.

30 Ιουλίου: Άσσος: Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με διοργανωτή τον Σύλλογο Απόδημων Ασσιωτών “Μάρκος Μπότσαρης”.

30 Ιουλίου: Λίμνη Ζηρού: 2o ZERO lake run (8.00 π.μ. έως 12 μ.) Διοργανωτής Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας 

30 Ιουλίου: Άγιος Γεώργιος: Δημοτική βραδιά στην Πλατεία της Κοινότητας με διοργανωτή τον Γ.Α.Σ. Ηρακλή.

31 Ιουλίου – 5 Αυγούστου: Θεσπρωτικό: Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 με διοργανωτή τον Α.Γ.Ο.Θ.

2 Αυγούστου: Γυμνότοπος: Θεατρική παράσταση με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυμνοτόπου.

3 Αυγούστου: Γυμνότοπος: “Σεργιάνι στην παράδοση” & φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυμνοτόπου.

4 Αυγούστου: Θεσπρωτικό: Συναυλία με την “Apollon band “.

4 Αυγούστου: Άγιος Γεώργιος: Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ζίτσας. Θα ανεβάσει το έργο: “Ράφτης κυριών”. Θα πραγματοποιηθεί από τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με είσοδο ελεύθερη (Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.).

4 –5 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Rock Festival (4 Αυγούστου συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και 5 Αυγούστου με τους Χαΐνηδες) με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

5 Αυγούστου: Γαλατάς: Παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική και γίδα βραστή.

6 Αυγούστου: Ριζοβούνι: Έκθεση χειροτεχνίας με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και θα αρχίσει στις 20.30.

9 Αυγούστου: Παπαδάτες: Βραδιά Πνεύματος και Πολιτισμού με διοργανωτή το περιοδικό “Άπειρος Χώρα”.

9 Αυγούστου: Κερασώνας: 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με διοργανωτή τον Πολιτιστικό σύλλογο.

11 Αυγούστου: Νικολίτσι: Θεατρική παράσταση (τόπος προβολής Πλατεία) με διοργανωτές τους Συλλόγους Νικολιτσίου.

11 Αυγούστου: Δρυόφυτο: Πολιτιστικές εκδηλώσεις (μουσικοχορευτικές κ.ά) για τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου με διοργανωτή το Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Βασιλεύς Πύρρος”.

11 -12 Αυγούστου: Zero Festival: Μουσικές εκδηλώσεις στη λίμνη Ζηρού με τους Villagers of Ioannina, τους Lokomondo κ.ά με διοργανωτή τον Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.

12 Αυγούστου: Θεσπρωτικό: Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης με τίτλο: “Ηπειρώτισσα Γυναίκα”. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Γυμνασίου – Λυκείου με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών.

12 Αυγούστου: Νικολίτσι: Εκδήλωση “αντάμωμα” με “ζωντανή” παραδοσιακή μουσική στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Διοργανωτής ο Σύλλογος Ελαίας.

12 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: 9ο ACHERON RIVER PARTY με διοργανωτές τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών και την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών.

12-13 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας με διοργανωτές τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών και την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών.

13 Αυγούστου: Νικολίτσι: Εκδήλωση για την ιστορία της περιοχής με τον τίτλο “Αναδρομή”. Διοργανωτής η εφημερίδα “Εν Νικολιτσίω”.

14 Αυγούστου: Άγιος Γεώργιος: Αγιωργήτικα. Μουσική βραδιά στο Πλατανόδασος. Συναυλία της Γλυκερίας με διοργανωτή τον μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.

14 Αυγούστου: Ριζοβούνι: Παραδοσιακό πανηγύρι στο Καστρί.

Πολυστάφυλο: Παιδική εκδήλωση με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών.

 Φιλιππιάδα: Παραδοσιακό πανηγύρι στην Παλαιά Φιλιππιάδα.

 Βούλιστα Παναγιά: Παραδοσιακό πανηγύρι στον αύλειο χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

14-15 Αυγούστου: Κρανιά: Παραδοσιακό Πανηγύρι.

15 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Ημερήσιο παραδοσιακό -θρησκευτικό- πανηγύρι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

15 Αυγούστου: Γοργόμυλος: Ημερήσια εκδήλωση “αντάμωμα” με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

16 Αυγούστου: Πολυστάφυλο: Εκδήλωση “αντάμωμα” με παραδοσιακή μουσική. Θα γίνει στην Πλατεία του χωριού με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών.

19 Αυγούστου: Παπαδάτες: 6ος Ημιμαραθώνιος. Ορεινός δρόμος “μονοπάτι του Πάτερ Κοσμά” (Διοργανωτής Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος).

23 Αυγούστου: Παπαδάτες: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Κοσμά.

7 Σεπτεμβρίου: Θεσπρωτικό: Λαϊκή Βραδιά με διοργανωτή τον Α.Γ.Ο.Θ.

7-8 Σεπτεμβρίου: Ανώγειο: Διήμερο πανηγύρι με ζωντανή μουσική στην Κεντρική Πλατεία για τον εορτασμό του Αγίου Σώζοντος.

Υποσημειώσεις:

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει τακτική ενημέρωση τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπου υπάρχει και σχετικό ημερολόγιο, όσο και μέσω της σελίδας στο ΦΒ: Δήμος Ζηρού

* Είναι πιθανό να προστεθούν νέες εκδηλώσεις ή και να ακυρωθούν κάποιες από τους διοργανωτές συλλόγους για τις οποίες ωστόσο θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.