Σταθερές επισκέψεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στη Φιλιππιάδα

Η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος θα επισκέπτεται σε σταθερή βάση τον Δήμο μας καθ’ ότι η μέριμνα και η φροντίδα ατόμων που χρήζουν συμβουλευτικής και όχι μόνο, υποστήριξης σχετικά με εξαρτήσεις όπως οι ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ, ο τζόγος, το διαδίκτυο, αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες. Στο πλαίσιο των επισκέψεων θα οργανώνονται δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης σχετικά με τις εξαρτήσεις σε συνεργασία με Φορείς εκπαίδευσης, σχολεία, συλλόγους, κοινότητες, κ.α. τόσο στη Φιλιππιάδα όσο και στις γύρω περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος αναφέρει τα εξής: “Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ζηρού και τις κοινωνικές υπηρεσίες, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος θα επισκέπτεται σε σταθερή βάση την περιοχή της Φιλιππιάδας, κάθε δεύτερη Τετάρτη (ξεκινώντας από τις 2/2/2022) και ώρες 11:00 έως 15:00 και η βάση της θα βρίσκεται σε γραφείο στο κτίριο που στεγάζεται και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στόχος των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είναι η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σχετικά με τις εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming) στα ενδιαφερόμενα άτομα και τις οικογένειές τους.

Επίσης, στο πλαίσιο των επισκέψεων θα οργανώνονται δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης σχετικά με τις εξαρτήσεις σε συνεργασία με Φορείς εκπαίδευσης, σχολεία, συλλόγους, κοινότητες, κ.α. στη Φιλιππιάδα και τις γύρω περιοχές.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην περιοχή της Ηπείρου και η Κινητή Μονάδα του προγράμματος είναι αρμόδια για την υποστήριξη των ατόμων που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες στα αστικά κέντρα, όπως και για τη διοργάνωση και υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 6944267712, 2651037812”.

 

 

Δημοσιεύτηκε σε: